Efectele dietei 80/20 sunt spectaculoase. Cum slăbești mâncând ce-ți place?

0

O femeie din San Diego susține că, deși a încercat numeroase regimuri, dieta 80/20 și mersul pe jos au ajutat-o să piardă 23 de kilograme.

Tânăra a povestit că a urmat o dietă bogată în proteine, cu un ușor deficit caloric, pe principiul 80/20. Acest lucru înseamnă că nu exclus nimic din ceea ce obișnuia să consume și s-a bucurat în continuare, cu moderație, de dulciuri și chiar alcool. Dieta 80/ 20 depinde exclusiv de proporții. Mai exact, se bazează pe principiul că, dacă mănânci sănătos 80% din timp, poți „păcătui” 20% cu alimente nesănătoase.

Chiar dacă în primele trei luni, rezultatele au fost sub așteptări, femeia nu a scăzut în greutate deloc, apoi a început să slăbească treptat. Astfel, într-un an a slăbit 23 de kilograme și de 7 ani își menține aceeași greutate.

Văzând că regimul dă roade, tânăra a pus accent pe proteine. Cohen a spus că nu a fost prea strictă cu dieta, dar a respectat principiul „80/20”. Astfel, 80% din ceea ce mânca era hrănitor și sănătos, iar 20% era ceva ce îi plăcea. Dieteticienii recomandă această abordare, pentru că este ideal ca o persoană să nu simtă lipsa a ceva ce îi place, iar astfel efectele unui regim pot fi de durată. 

După ce a pierdut în greutate, a venit o altă mare provocare: cum să se mențină la aceleași kilograme. Mănâncă la fel, dar are grijă să meargă cât mai mult pe jos. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.