Decizia luată de designerul ucrainean Svitlana Bevza. De ce a preferat să rămână la Kiev

0
Svitlana Bevza

Svitlana Bevza este unul dintre cei mai importanți designeri ai Kievului, cunoscut pentru infuzarea identității ei ucrainene în designurile ei minimaliste pentru marca sa Bevza. Ea și-a prezentat colecția de toamnă 2022 pe 14 februarie la Săptămâna modei de la New York, în timp ce tensiunile dintre Rusia și Ucraina creșteau.

Și-a încheiat spectacolul cu o proiecție a steagului în albastru și galben al țării. Câteva zile mai târziu, a zburat înapoi la Kiev pentru a fi alături de soțul ei și cei doi copii, precum și de mama ei și soacra, care acum stau cu ea.

De la întoarcerea sa, ea a rămas la Kiev, deoarece președintele Vladimir Putin al Rusiei a ordonat o invazie a Ucrainei. În momentul în care Vogue a vorbit cu ea, trupele ruse se aflau în afara Kievului, iar ea putea auzi explozii și focuri de armă din casa ei din suburbii. În tot acest timp, ea spera că poporul Ucrainei va trăi.

„M-am trezit pe la 5, am auzit explozii, câte una în fiecare minut timp de 20 de minute, exact așa. Nu am înțeles ce este. M-am gândit, este aproape sau departe? Ne-am liniştit, am aşteptat, am derulat ştirile şi site-urile guvernului nostru. Următoarea explozie mare a fost mult mai puternică. Era în timpul zilei. Fiica mea dormea ​​și am luat-o imediat din pat. Am mers cu familia în cel mai sigur loc din casa noastră și am stat acolo timp de 20 de minute. Explozia a fost de fapt sunetul unei alte rachete care a lovit un avion rusesc care mergea spre aeroport. Am auzit și elicoptere și avioane. Ieri, Rusia a început să tragă cu arme în case și aeroporturi. Acum, clădirile civile au fost distruse și civili au fost uciși”, povestește ea.

„O mulțime de voluntari au venit să doneze sânge. Dacă oamenii care vor să ajute și nu se pot lupta, pot conduce mașini pentru persoanele în vârstă, pot dona sânge și pot ajuta cu alimente. Am făcut asta în 2014, în timpul protestelor de la Maidan.”, a mai spus Svitlana.

„În timpul Săptămânii Modei de la New York, oamenii vorbeau despre cel mai rău scenariu ca Rusia să atace Ucraina. Am avut șansa să zbor la Paris, să schimb biletele și apoi să stau la New York. M-am intors. Am înțeles pericolul. Nu pot să-ți spun că mă simt în siguranță acum. Sunt oameni care pleacă la Lviv și în vestul Ucrainei, dar nu sunt sigură că este foarte sigur să conduci pe drum. Familia mea este aici. Copiii mei sunt aici. Am luat decizia să rămânem aici.”, a încheiat ea.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.