De ce unii oameni fac toxiinfecție alimentară, iar alții nu, chiar și atunci când mănâncă același lucru

0

Este posibil ca mai multe persoane să mănânce aceeași mâncare și doar una singură să contracteze toxiinfecție alimentară. 

Toxiinfecția alimentară are o multitudine de simptome gastrointestinale, inclusiv greață, vărsături, diaree și febră.

De ce unii oameni fac toxiinfecție alimentară și alții nu

Să fii singura persoană care suferă de o toxiinfecție alimentară după o masă este o situație dificilă. Dar, din păcate, este un eveniment obișnuit și există un motiv pentru care unii oameni pot scăpa nevătămați de puțină carne insuficient gătită sau de o legumă nespălată. În continuare, medicii au explicat de ce unii oameni fac toxiinfecție alimentară și alții nu, deși mănâncă exact același lucru. 

Mai simplu spus, este posibil ca organismul dumneavoastră să nu fie capabil să lupte împotriva toxiinfecțiilor alimentare. Fiecare persoană este complet diferită din mai multe puncte de vedere, inclusiv din punctul de vedere al sistemului imunitar și al microbiomului intestinal, unde trăiesc trilioane de microorganisme care pot influența sistemul digestiv și sănătatea generală.

Când vine vorba de o toxiinfecție alimentară, aceasta vă perturbă complet microbiomul intestinal, motiv pentru care vă simțiți atât de rău. Dacă tu și prietenul tău mâncați același hamburger insuficient preparat, iar tu ai un microbiom nesănătos, în timp ce el are unul mai sănătos, s-ar putea să vă simțiți puțin deranjați la stomac după aceea. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.