De ce este periculos să alergi cu telefonul mobil în mână

0
alergare

Un simplu telefon mobil ținut în mână când alergi și întregul corp poate fi dezechilibrat, afectând alergarea și provocând durere.

Pentru mulți dintre noi, telefonul mobil este o parte integrantă a echipamentului de alergare. Indispensabil pentru a asculta orice motivează pașii, pentru a monitoriza îndeaproape performanța sportivă a zilei sau pentru a cere ajutor în cazul unei accidentări sau al unei căderi, ajunge adesea în mâna unui alergător. Chiar dacă obiceiul pare inofensiv, poate avea totuși repercusiuni asupra practicii.

„Toată energia folosită pentru partea superioară a corpului se va pierde pentru partea de jos”, avertizează Cécile Bertin, expert în alergare, potrivit Madame Figaro. Pentru a ține telefonul va fi necesara contractarea brațului și astfel a umărului, care va avea tendința de a obosi mai repede.

O tulburare a echilibrului

Consecințele alergării cu telefonul în mână nu au făcut obiectul unor studii științifice, însă medicul sportiv Victoria Ceaikovski consideră că practica este mai degrabă de evitat. „Va crea o greutate suplimentară pe o parte a corpului, ceea ce va da mai mult impuls acelei mâini și, prin urmare, va provoca un dezechilibru între cele două părți”, spune ea.

ACEST LUCRU POATE CREA TENSIUNE MUSCULARĂ, DURERE SAU CHIAR TENDINITĂ.

VICTORIA CEAIKOVSKI, MEDIC SPORTIV

Acest dezechilibru poate duce la dureri la nivelul articulațiilor, în special la umărul care prin extensie poartă telefonul, la șolduri, la genunchi, dar și la spate. „Mișcarea de rotație a brațului va fi mai mare din cauza greutății și acest lucru poate crea tensiune musculară , durere sau chiar tendinită”, continuă ea.

„Oamenii de multe ori nu realizează cât de multă schimbare va crea între membrele superioare transportul telefonului. Dar dacă alergi de 2-3 ori pe săptămână timp de o oră, corpul se poate înclina câțiva milimetri spre partea în care îl ții, acest lucru nu este de neglijat”, avertizează Cécile Bertin.

Pierderea vitezei

Dacă ai telefonul în mână, te va face să pierzi viteză. „Pentru a alerga bine, trebuie să-ți folosești mâinile pentru a câștiga avânt și, astfel, a câștiga viteză, amintește Victoria Ceaikovski. Dar cu telefonul, vom balansa mai puțin unul dintre cele două brațe, gestul va fi mai puțin natural. Entuziasmul și ritmul cursei vor fi, prin urmare, direct îngreunate, fără ca noi să ne dăm seama.”

O scădere a concentrării

Alergarea cu telefonul în mână poate, de asemenea, să distragă atenția alergătorului. Ne antrenăm mai puțin bine, suntem mai puțin vigilenți. Jogging-ul în oraș, de exemplu, este punctat de multe obstacole: trotuare, semafoare, pietoni. A te uita la telefon înseamnă a-ți asumi riscul de a te răni. „Multe entorse ale gleznei apar după un moment de neatenție”, avertizează Victoria Ceaikovski.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.