De ce curățarea zăpezii din dreptul casei este o activitate riscantă pentru inima ta

0
curatarea zapezii

Făcând un efort fizic intens și brutal pe vreme rece, iată cum te expui unui risc crescut de infarct.

Datul zăpezii des pe frig este un efort fizic dificil și riscant pentru inimă, așa cum subliniază Asociația Americană a Inimii. Multe studii au evidențiat de fapt această asociere între stopul cardiac sau infarct și activitatea de deszăpezire.

Mai mulți parametri intră în joc pentru a ne slăbi funcțiile inimii. Frigul în primul rând, un factor agravant al problemelor cardiovasculare cunoscute. Într-adevăr, scăderea temperaturii provoacă vasoconstricție și inima bate mai repede. „În plus, frigul este și o sursă de deshidratare, care reduce fluiditatea sângelui și necesită mai mult efort asupra inimii pentru a funcționa”, explică Federația Franceză de Cardiologie pe site-ul său. Potrivit unui studiu publicat de British Medical Journal, fiecare scădere a temperaturii cu 1°C este asociată cu o creștere cu 2% a riscului de infarct miocardic în următoarele patru săptămâni.

Al doilea factor agravant: efortul fizic. Potrivit Dr. Franklin, profesor de medicină internă la Universitatea Oakland și expert în acest subiect, efortul fizic depus pentru curățarea zăpezii ar rivaliza cu cerințele unui test de stres. Cu alte cuvinte, ne-am atinge toleranța maximă a rezistenței fizice. „Într-un studiu, am descoperit că, după doar două minute de dat zăpadă, frecvența cardiacă a participanților la studiu a depășit limita superioară – 85% din ritmul cardiac maxim – prescris în mod obișnuit pentru testele de efort aerobic.”

Cei mai expuși riscului unui accident sunt, desigur, cei care suferă de o patologie precum hipertensiunea arterială sau insuficiența cardiacă, sau cei cu antecedente de infarct, accident vascular cerebral sau probleme de ritm cardiac. Fără a uita de seniori, după cum precizează Federația Franceză de Cardiologie: „Pe măsură ce îmbătrânim, organismul se adaptează mai puțin bine la variațiile de temperatură. Pericolul există cu temperaturi negative, dar și cu variații de la o zi la alta.”

Așa că aveți grijă dacă vă angajați în activitate fizică în zilele foarte reci. Și dacă din întâmplare locuiești la munte, unde există zăpadă, experții recomandă să împingi zăpada cu o lopată în loc să o ridici și să o arunci, sau chiar să folosești o freză de zăpadă pentru a reduce puțin tensiunea inimii și fă pauză de îndată ce simțiți că ritmul cardiac se accelerează!

sursa

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.