De câte ori pe săptămână e recomandat să te rujezi

0

Buzele fără ruj sunt precum prăjiturile fără glazură, spunea cineva. Rujul este una dintre cele mai puternice arme de seducție pentru o femeie. El emite încredere, feminitate și cu siguranță va atrage privirile de fiecare dată când îl porți.

Rujul este un accesoriu care nu lipsește din geanta unei femei. Unele persoane se dau cu el o dată pe zi, în timp ce altele au grijă să îl reîmprospăteze.

Și totuși de câte ori e bine să te dai cu ruj pe săptămână? Școala de Sănătate Publică Berkeley de la Universitatea din California a realizat un studiu în acest sens.

Astfel, în urma cercetărilor s-a aflat că majoritatea glossurilor și rujurilor conțin niveluri nocive de crom, plumb, aluminiu, cadmiu. La acestea se mai adaugă și alte materiale toxice.

În același timp, studiului a mai arătat că persoanele care folosesc des ruj, se pot confrunta cu probleme de sănătate pe termen lung. Iar acest lucru e valabil în special în cazul celor care aplică rujul de mai mult de trei ori într-o singură zi.

Specialiștii spun că o utilizare în exces poate duce la apariția riscului de cantități excesive de crom. Iar acesta este un ingredient legat de apariția tumorilor abdominale, arată Health Shots.

În urma studiului, specialiștii vin cu recomandări. Este bine să nu folosim rujuri mai mult de 2-3 ori pe săptămână, pentru a fi în siguranță.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.