Cum scapi de microplasticele din apa potabilă 

0

O nouă cercetare arată că fierberea apei elimină 90% din microlastice.

Microplasticele sunt prezente și în apa de la robinet, arată studiile internaționale, dar există o soluție foarte simplă de a scăpa de ele.

Soluția pentru a putea reduce cu până la 90% a cantității de microplastice din apă a fost testată în 14 țări, unde s-au identificat aceste particule în 129 de probe, din totalul cercetat de 159.

Microplasticele au mai puţin de 5.000 de micrometri (5 milimetri) și au fost observate inclusiv în probe de lapte matern. Lichidele vândute în recipiente de plastic au mult mai multe microparticule prezente.

Reducerea cantității de particule de plastic din apa de la robinet se face prin fierbere, apoi filtrare, arată studiul citat de The Washington Post.După fierberea apei, se recomandă să fie lăsată nemișcată timp de 5-10 minute până la filtrare. 

În acest timp, particulele solide se vor lasa pe fundul apei și procesul va fi mai eficient. Nu este nevoie de un filtru de apă sofisticat, poate fi utilizat orice filtru de cafea din hârtie.

În cele mai sărace zone din lume, apa se fierbe pentru a elimina riscul unor viruși, microbi și paraziți, iar acest proces simplu pe care omenirea îl folosește de mii de ani ar putea fi și cheia eliminării microplasticelor din apa potabilă. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.