Cum să scapi singur de durerea de gât. 6 tehnici recomandate de specialiști

0

Durerea de gât este o problemă comună de sănătate. Mulți factori pot provoca dureri de gât, inclusiv dormitul greșit, o postură constantă proastă atunci când lucrezi sau folosești electronice. Pentru a trata durerea de gât, puteți explora opțiuni precum încălzirea, întinderea gâtului și odihna.

A face față durerilor de gât poate fi o provocare. Cu toate acestea, există multe lucruri pe care le puteți face în confortul propriei case pentru a trata și a calma durerile de gât.

1. Automasaj

Auto-masajul poate funcționa pentru durerile de gât, deoarece controlați cantitatea de presiune pe care o aplicați și în ce zonă anume de focalizare. Pentru a efectua un automasaj pentru durerile de gât:

Trageți-vă umerii în jos, departe de urechi.
Aliniați-vă coloana vertebrală într-o poziție dreaptă în timp ce sunteți așezat sau în picioare.
Glisați degetele pe gât pentru a găsi zonele cele mai sensibile și aplicați o presiune fermă.
Într-o mișcare circulară, continuați să aplicați o presiune fermă asupra zonei mai întâi într-o mișcare în sensul acelor de ceasornic și apoi în sens invers acelor de ceasornic.
Continuați să masați zona timp de până la cinci minute o dată.

2. Dormi pe partea opusă

Când aveți dureri de gât care afectează doar o parte a gâtului, dormitul pe partea opusă poate ușura presiunea care poate cauza durerea.

3. Ia în considerare un birou care să-ți permită să lucrezi în picioare

Durerea de gât este adesea asociată cu o postură proastă de la lucrul la birou pentru perioade prelungite. Este ușor să te apleci în timp ce lucrezi și să nu te gândești la postura ta. Aceasta poate agrava durerea de gât dacă continuați să faceți acest lucru, ceea ce duce la probleme mai severe de aliniere a gâtului și a coloanei vertebrale în viitor.

Pentru a reduce acest lucru, ați putea lua în considerare obținerea unui birou în picioare, deoarece vă oferă spațiul de care aveți nevoie pentru a lucra, iar statul în picioare în timp ce faceți acest lucru vă permite să acordați mai multă atenție posturii și să evitați cocoșarea.

Cercetările au arătat că lucrul la un birou în picioare poate îmbunătăți semnificativ parametrii de sănătate asociați stării prea lungi, inclusiv durerile de gât. 

4. Exerciții de tracțiune la domiciliu

Exercițiile de tracțiune la domiciliu sau exercițiile de tracțiune cervicală sunt o altă modalitate de a aborda durerile de gât acasă. Aceste mișcări funcționează prin tragerea capului departe de corp pentru a decomprima sau întinde coloana vertebrală. De asemenea:

Deschideți spațiile din coloana vertebrală de unde ies nervii, ceea ce duce la o presiune mai mică asupra unui nerv comprimat care provoacă durere
Întindeți mușchii și articulațiile gâtului pentru a calma durerea

5. Yoga

Yoga este o opțiune excelentă de exerciții pentru persoanele cu dureri de gât, mai ales dacă durerea este cronică. Cercetările au descoperit că practicarea yoga în mod regulat, cu accent pe durerea de gât și poziționare, poate reduce durerea și dizabilitățile pe care le poate provoca durerea de gât. 

6. Pernă cervicală

O pernă cervicală este concepută pentru a vă menține gâtul în cea mai bună poziție în timp ce dormiți noaptea. Poate ajuta la ameliorarea și prevenirea durerii de gât.

Perna cervicală este plasată într-o față de pernă și oferă un sprijin adecvat pentru gât pe tot parcursul nopții prin alinierea acesteia cu restul coloanei vertebrale.

 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.