Celebrul pulover cu oi purtat de prinţesa Diana, vândut la licitaţie cu o sumă record

0

Celebrul pulover din lână roşie decorat cu oi, purtat de prinţesa Diana în 1981, a fost vândut joi la licitaţie de casa Sotheby’s.

Casa de licitaţii a confirmat pentru AFP preţul de vânzare – 1,1 milioane de dolari, taxe şi comisioane incluse -, echivalentul unei sume de zece ori mai mare decât estimarea iniţială.

Licitaţia, deschisă online începând cu 31 august, s-a animat în ultimele minute, când preţul final a sărit de la 200.000 la 1,1 milioane de dolari în tronsoane de 50.000 de dolari.

Imediat după logodnă, Diana Spencer a purtat acest pulover roşu, decorat cu oi albe şi doar o singură oaie neagră, cu prilejul unei meci de polo la care a asistat şi prinţul Charles, în iunie 1981.

Câteva săptămâni mai târziu, creatoarele puloverului au fost vizitate de un mesager din partea Palatului Buckingham care le-a explicat că viitoarea prinţesă de Wales a deteriorat puloverul şi că doreşte să ştie dacă îl pot repara sau înlocui.

Creatoarele au confecţionat un nou exemplar, pe care prinţesa de Wales l-a purtat în 1983, însă exemplarul scos la licitaţie este cel original. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.