Cum să adopți Very Peri, culoarea vedetă a anului 2022

0
very peri

Pe ochi, unghii, obraji… Această nuanță de albastru cu reflexe violet și roșii numită „Very Peri” nu va scăpa de tendințele de frumusețe.

„Very Peri” va fi peste tot în 2022. Această nuanță, descrisă drept „albastru periwinkle dinamic, cu un subton revigorant de roșu-violet” tocmai a fost votată „culoarea anului” de către Pantone Color Institute. Infuzând un aer de optimism după ultimii doi ani marcați de pandemie, această culoare descrisă drept „veselă” se dorește a fi „un amestec stimulant de noutate”. O dorință puternică de veselie și inovație care dă tonul pentru tendințele emblematice de machiaj de anul viitor.

Dacă e să credem specialistul mondial în culori, această nuanță desemnată drept „îndrăzneață” încurajează „inventivitatea și creativitatea personală”, mai ales în frumusețe. Institutul Pantone susține utilizarea sa „pentru ochi, unghii și în special păr într-o varietate de finisaje și aplicații, de la sclipici plin de farmec până la mat pudrat”.

Dacă vedetele s-au îmbrăcat deja în culoarea Very Peri pe covoarele roșii, au fost seduse și de trendul make-up Zendaya, Scarlett Johansson, Lady Gaga sau chiar Dua Lipa care o adoptat-o deja. Această nuanță hibridă este în concordanță cu machiajul albastru al ochilor, fardurile de pleoape mov și iluminatoarele cu accent albastru-violet, văzute mult în ultimele sezoane.

„Este destul de surprinzător ca și culoare! Nu pare atât de accesibil la prima vedere, dar este tocmai un indiciu suficient de dorință de a merge mai departe”, observă make-up artistul Carole Colombani. „Evocă o dorință de diferență. Să nu mai rămâi pe ceea ce ai învățat și să descoperi lucruri noi, să deschizi o ușă către noutate în machiajul tău.”

4 moduri de a aplica machiajul cu Very Peri

„Nu numai că este o culoare destul de grozavă de explorat, dar este și potrivită pentru toată lumea și pentru toate nuanțele de piele, de la blondul cu pielea foarte deschisă până la brunetul cu pielea închisă. Aduce lumină și atenție feței”, se entuziasmează expertul în machiaj, care se asigură că există neapărat o modalitate de a scoate în evidență ochii. Iată patru moduri pentru a încerca această culoare.

 

În fard de pleoape „color block”

„Este o culoare cu care trebuie să fii liberă. Dacă o aplici prea timid, poate da o latură obosită care poate scoate în evidență subtonurile albăstrui ale cearcănelor. E mai interesant să o adopți 100%”, ne sfătuiește Carole Colombani. „Folosește un fard mat de lungă durată, bine pigmentat pentru a crea un efect plat, de culoare cash, asemănător cretei. Îl poți purta singur în cea mai pură versiune color block. Finalizează cu rimel negru pentru a modela genele și pentru a crea contrast.”

Eyeliner dublu

„Dacă obișnuiești să porți creion negru, este interesant să încorporezi această culoare în machiajul tău de rutină”, sugerează Carole Colombani. Pentru o primă introducere, „aplică-l prin trasarea unei linii fine peste creionul tău negru pentru a face un fel de creion dublu”.

Manichiură franțuzească

„Este foarte ușor să porți periwinkle pe mâini într-un strat complet. De asemenea, poți opta pentru un lac transparent sau nud, apoi colorează doar vârful unghiei”, recomandă expertul, care sugerează și amestecarea acestei culori cu o nuanță pastelată, precum verde mentă sau coral foarte clar.

Atingere irizată pe obraji

„Este o culoare care cu siguranță va fi folosită în iluminatoare în 2022. Acest subton se va găsi în pudrele iluminatoare pentru a da acel efect foarte la modă „înghețat” și „umed” care se potrivește bine cu toate tipurile de piele”, anunță make-up artistul, potrivit Madame Figaro. Cel mai bine ar fi să folosim texturile cremoase și efectele satinate. „Restul feței trebuie să fie perfect uniform, iar tenul trebuie să fie „proaspăt”, așa că trebuie să acoperiți toate micile imperfecțiuni și cearcănele”, avertizează Carole Colombani, adăugând că „această nuanță se potrivește bine cu coralul, pe care „îl putem aplica de exemplu pe buze.”

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.