Cum calculează statul român nivelul de trai. Cu ce sumă se descurcă o familie lunar

0
nivel de trai

Comisia de Insolvență la Nivel Central, un for aflat în subordinea guvernului, a stabilit criteriile generale pentru nivelul de trai rezonabil.

Potrivit calculelor făcute de experții statului român, o familie cu doi copii, din mediul urban, ar putea să se descurce lunar cu suma 3.258 de lei, potrivit documentului apărut în Monitorul Oficial.

Valoarea coșului minim lunar are următoarele valori:

  • 999 de lei/ adult
  • 735 de lei/copil cu vârsta peste 14 ani
  • 525 lei/ copil cu vârsta sub 14 ani

Potrivit calculelor, 1.339 de lei sunt alocați pentru mâncare, 175,93 lei pentru haine, iar familia ar putea pune de-o parte lunar 162,9 lei, pentru economii.

Pentru stabilirea cheltuielilor pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil, valorii coșului minim lunar de consum i se vor adăuga sumele necesare asigurării:

  • Nevoilor locative, precum plata utilităților și serviciilor care depășesc cuantumul financiar prevăzut pentru acestea în coșul minim lunar de consum ca urmare a prețurilor existente în zona unde debitorul și familia trăiesc.
  • Necesităților alimentare atunci când acestea depășesc cuantumul financiar prevăzut ca urmare a prețurilor existente în zona unde debitorul și familia sa trăiesc sau a unor situații de sănătate ce impun un regim nutrițional special.
  • Necesităților de transport în legătură cu deplasările către locul de muncă, școală sau respectarea unor tratamente speciale necesare.
  • Altor nevoi curente pentru situații neprevăzute: reparația, achiziționarea sau înlocuirea hainelor sau a unor obiecte de uz casnic, îngrijirii bolnavilor etc.- Susținerii cursurilor de învățământ obligatoriu.

Comisia de Insolvenţă la Nivel Central este alcătuită din câte un reprezentant al fiecăreia dintre următoarele instituţii: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – Direcţia Buletinul procedurilor de insolvenţă.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.