Consumul de zăpadă este periculos pentru sănătatea ta? Care sunt riscurile?

0

O imagine neobișnuită a devenit virală pe internet, când Reese Witherspoon a folosit zăpadă pentru a pregăti un „Snow Salt Chococinno”. În videoclipul disponibil pe rețeaua de socializareTikTok, o vedem pe celebra actriță folosind două căni pentru a colecta zăpada care tocmai i-a căzut pe mașină, adăugând apoi caramel sărat, ciocolată și cafea ca topping.

Să ai zăpadă la desert nu ar fi un fenomen izolat. Pe rețeaua de socializare există și numeroase videoclipuri cu „cremă de zăpadă”, deserturi făcute din zăpadă, care au mii de vizualizări. „ Rețete” care nu au omis să provoace o reacție a internauților, dar și a specialiștilor, care evidențiază riscuri pentru sănătate.

Putem mânca zăpadă?

În primul rând, trebuie amintit că zăpada este formată în esență din apă. Aceasta din urmă, căzând din cer, nu este deci potabilă. Apa de ploaie „poate prezenta contaminare microbiologică și chimică. În plus, calitatea acesteia nu este monitorizată”, a explicat un specialist pentru Femme Actuelle.

Pe rețeaua de socializare Instagram, dr. Laure Geisler, cunoscută și sub pseudonimul @lecoeurnet.info, ne-a amintit că „puritatea aparentă a zăpezii proaspăt căzute ascunde riscuri cunoscute!”. Într-adevăr, un studiu publicat în 2016 și publicat în revista Environmental Science: Processes & Impacts a reamintit că în zonele urbane, zăpada poate absorbi în special aerosolii din gazele de eșapament. Un studiu efectuat un an mai târziu a estimat că „zăpada absoarbe anumiți poluanți organici toxici și cancerigeni numiți hidrocarburi aromatice policiclice”.

Care sunt riscurile pentru sănătate?

În plus, dr. Laure Geisler a adăugat pe rețeaua de socializare Instagram că „zăpada poate adăposti și o varietate de microbi, inclusiv bacterii și viruși. Deși mulți sunt inofensivi, există riscul de a întâlni agenți patogeni, în special în zonele cu activitate animală sau umană.”, iar specialistul citează în special urina.

A mânca zăpadă înseamnă deci să-ți asumi riscul de a te expune direct la substanțe toxice pentru organism. O persoană cu probleme imunitare este mai susceptibilă la infecții și poate avea febră, frisoane, vărsături, diaree sau scădere în greutate inexplicabilă.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.