Cine este Bogdan Buta, fondatorul Untold căruia i se aduc acuzaţii grave

0

Milionarul Bogdan Buta, unul dintre fondatorii festivalului Untold, se află în centrul atenției publice, după ce un articol în care este acuzat de infracțiuni grave a ajuns și în presa din afara țării.

Jurnalistul Liviu Alexa aduce acuzații extrem de grave la adresa lui Bogdan Buta, pe Ziar de Cluj. Fondatorul Untold ar fi abuzat sexual doi băieți minori, în vârstă de 15 și 16 ani, în anul 2021, după ce a vorbit cu ei pe aplicația de dating Tinder.

Victimele ar fi fost îmbătate și drogate, înainte de a fi abuzate, potrivit sursei citate. Milionarul ar fi vrut să le cumpere tăcerea, astfel încât s-a oferit să le ofere băieților 2.000 de lei pe carduri. Bogdan Buta i-ar fi amenințat ulterior că le va distruge viețile.

Bogdan Buta a reacționat la acuzațiile ce i-au fost aduse, susținând că va recurge la căile juridice pentru a-și face dreptate.

Bogdan Buta are legături puternice în structura de stat, potrivit informațiilor din spațiul public. El este fiul fostului șef al Serviciului Român de Informații din Aiud. Încă de pe vremea când era student, s-a implicat în afaceri, toate derulându-se cu succes. 

În universitate a fost foarte implicat. El a fost președinte al Organizației Studenților din Universitatea Tehnică (OSUŢ) din Cluj-Napoca, vicepreședinte al ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România) și lider, între 2008 și 2012, al Consorțiului Organizațiilor Studențești (COS). Acesta a avut mai multe afaceri foarte interesante de care presa locală din Cluj a vorbit de-a lungul anilor, potrivit Ziarul Evenimentul.

Bogdan Buta s-a născut în Iași, acolo unde mama lui a fost studentă. În același oraș s-au cunoscut și părinții săi care au decis, pe când acesta avea doar un an, să se mute în celălalt capăt al țării, la Oradea.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.