Chiar ar trebui să mâncăm mai multe grăsimi când este foarte frig?

0

Pentru a face față frigului, încercăm să ne încălzim prin toate mijloacele, inclusiv mâncând preparate calde și bogate în calorii. Dar chiar are corpul nevoie de mai multe calorii iarna? 

În acest articol veți afla de ce alimentele bogate în calorii și grase sunt asociate cu acest sezon rece.

O concepție greșită obișnuită persistă: atunci când este frig, organismul are nevoie de mai multă energie și, prin urmare, de mai multe calorii. O afirmație care poate să fi fost adevărată în trecut și care încă este adevărată în anumite țări, dar care este eronată în societatea noastră actuală, după cum subliniază Florence Foucaut, dietetician-nutriționist, citat de Femme Actuelle.

Mănânci mai multe grăsimi pentru a te proteja de frig? De ce nu este util?

Cu câteva decenii în urmă, muncitorii care lucrau afară, chiar și atunci când temperaturile erau cele mai scăzute, aveau nevoie de fapt de un aport mai mare de energie. Motivul? Pentru a-și menține temperatura la 37°C, organismul are nevoie de calorii și, prin urmare, de grăsimi!

Astăzi nu mai este cazul, pentru că avem suficiente resurse pentru a lupta împotriva frigului altfel decât prin alimente. Dieteticianul-nutriționist indică faptul că interioarele încălzite, lipsa activității fizice sau chiar îmbrăcămintea tehnică ajută la evitarea pierderilor semnificative de căldură.

Scuza că afarară este rece nu mai este așadar valabilă pentru a te grăbi pentru un preparat cald și bogat în grăsimi! Totuși, nu se pune problema să tragi o linie sub mâncărurile „de plăcere”! Dar pentru aceasta, este indicat să compensezi cu o dietă echilibrată adaptată iernii.

Ce alimente ar trebui să consumi iarna?

Alimente bogate în vitamina C, cum ar fi fructele și legumele, pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a te proteja împotriva infecțiilor, precum și alimente bogate în omega-3, cum ar fi peștele gras.

Dar asta nu este tot: alimentele bogate în fibre precum produsele din cereale integrale și leguminoasele, sau chiar băuturile calde, pentru a se hidrata în timpul încălzirii, sunt recomandate și iarna.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.