Chiar ai nevoie să te speli pe față dimineața și seara? Răspunsul surprinzător al unui dermatolog

0

Este mai bine să te speli pe față dimineața sau seara (sau ambele)? Îngrijirea pielii ridică multe întrebări, în special în ceea ce privește frecvența spălării. Dermatologul de succes Shereene Idriss aruncă o lumină asupra acestei întrebări.

Înainte de toate, trebuie să vă cunoașteți tipul de piele pentru a vă adapta cel mai bine rutina de îngrijire a pielii. Și, din nou, rămân întrebări. Ar trebui să vă aplicați serurile dimineața sau seara? Pe pielea uscată sau umedă? Este colagenul cu adevărat eficient în prevenirea apariției ridurilor? Acestea sunt câteva dintre întrebările cu care te confrunți zilnic. Dar de data aceasta, este o întrebare legată de frecvența curățării feței. Pentru a ne lumina, doctorul Shereene Idriss vorbește pe contul ei de TikTok despre spălarea pielii. Și răspunsul său ar putea surprinde!

Când vine vorba de curățarea pielii, apar două tabere. Pe de o parte cei care și-au luat rămas bun de la curățarea tenului și pe de altă parte cei care o spală prea des, și anume de două ori pe zi. În ambele cazuri, acest lucru nu este potrivit conform dermatologului din New York. De fapt, mulți oameni nu își mai curăță fața de teamă să nu-și strice bariera pielii cu produse care atacă pielea și fac curățarea inutilă sau chiar rea.

Într-un videoclip postat pe TikTok, dermatologul Sheerene Idriss recomandă „spălarea pielii cu săpun o dată pe zi, nu de două ori”. Este adevărat că spălarea prea des a feței ar putea „să deterioreze, să o facă mai grasă și să intensifice acneea”. Așadar, optează pentru curățare cu un demachiant seara pentru a scăpa de impuritățile acumulate în timpul zilei și pe curățarea cu apă dimineața. După cum subliniază dermatologul de succes, „spălarea feței dimineața cu apă nu vă va face niciun rău, nu veți risca să o deteriorați”. Acest lucru vă va permite să scăpați de impuritățile acumulate în timpul nopții, cum ar fi transpirația și pielea moartă.

Potrivit acesteia, spălarea pe față rămâne esențială, mai ales atunci când locuiești în oraș, pentru că nu este „igienic să te culci cu pielea plină de murdărie”. Expertul adaugă că cel mai bine este să nu folosiți o perie uscată, deoarece „ar putea provoca inflamarea pielii, răspândind bacterii și poate provoca herpes”. În plus, dacă aveți acnee sau inflamație, peria va fi contaminată.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.