Chanel Fashion Show | Colecția toamnă/iarnă 2022, odă pentru țesătura emblematică a casei – TWEED

0
chanel

Marți, 8 martie, în inima efemerului Grand Palais, casa franceză Chanel și-a sărbătorit țesătura vedetă, cu colecția sa toamnă-iarna 2022-2023, cu aspect masculin și rural.

Emoția a rămas la porțile spectacolului. În interior, luxul, calmul și voluptatea primează. Podiumul este cufundat într-un decor sobru de tweed negru, permițând să se desfășoare o paradă dedicată în întregime acestei țesături din fibre de lână, devenită un simbol al casei.

Palton lung roz pătat cu albastru și violet, veste largi, cizme de ploaie până la coapse, jambiere groase de lână, costum vișiniu cu accente auriu delicate, pantofi cu vârf ascuțit. Toate sunt îmbrăcate în tweed, firul roșu indiscutabil al acestei colecții.

„Este un omagiu”, spune Virginie Viard, director artistic Chanel. „Am mers pe urmele lui Gabrielle Chanel de-a lungul râului Tweed, pentru a ne imagina tweeduri în culorile acestui peisaj.” Rezultatul este o explozie de nuanțe pop inspirate direct din anii șaizeci.

Există și jachete cu accente masculine care amintesc de istoria Gabriellei Chanel cu Ducele de Westminster și jachetele pe care le-a împrumutat de la acesta. „Nu există nimic mai sexy decât să porți hainele persoanei pe care o iubești”, continuă Virginie Viard.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.