Cele două bijuterii cu care Regina Elisabeta a II-a a ales să fie înmormântată

0
Înainte de a-și da ultima suflare, regina Elisabeta a II-a și-a planificat înmormântarea până în cel mai mic detaliu. Chiar și-a ales dinainte bijuteriile pe care urma să le ia cu ea în mormânt.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Luni, 19 septembrie, familia regală a asistat la a treia și ultima slujbă religioasă, în cadrul căreia a fost înmormântată la Windsor, apoi înmprmântată la Capela St. George. 

PERLELE REGINEI 

Suverana era deținătoarea unei colecții de bijuterii estimată la câteva milioane de euro, dar a decis să ia cu ea doar două bijuterii. Este vorba despre verigheta ei și o pereche de cercei cu perle, pentru care a simțit o afecțiune deosebită. 

Încă din epoca victoriană, mărgelele au fost sinonime cu doliul în Marea Britanie. După moartea soțului ei, regina Victoria a purtat coliere de perle pentru cea mai mare parte a vieții până la sfârșitul vieții ei, în 1901. De atunci, pentru englezi, perlele au reprezentat lacrimile și, prin urmare, durerea. 

În cei 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a, însăși, a fost rar văzută fără celebrele ei perle. Dar, mai ales la înmormântări, fie la cea a tatălui său, Regele George al VI-lea, a surorii sale, Prințesa Margareta, sau a Prințesei Diana. 

VERIGHETA, SIMBOL AL IUBIRII ETERNE 

În ceea ce privește verigheta sa, aceasta este un inel simplu de aur, cu aur galez extras din mina de aur Clogau Saint David. Ea simbolizează dragostea și uniunea cu regretatul prinț Philip, căsnicie care a durat 74 de ani. Cu această alianță, regina ia cu ea o propoziție intimă pe care soțul ei o gravase: „Nu o scoate niciodată și în interiorul inelului este o inscripție. Nimeni nu știe ce spune, în afară de gravor, regina și soțul ei”, subliniază Ingrid Seward în cartea sa „Prințul Philip: Un portret al ducelui de Edinburgh”. 

Dacă își duce bijuteriile sentimentale în mormânt, ea lasă totuși o frumoasă moștenire copiilor și nepoților săi. Ei moștenesc în special 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și multe alte bijuterii. Chiar și inelul ei de logodnă, proiectat de Prințul Philip. Acesta din urmă este compus dintr-o pepită de aur galez și unsprezece diamante care provin dintr-una dintre diademele lui Alice de Battenberg, mama prințului Philip. 

Regina a decis să lase moștenire această bijuterie, care are atât valoare sentimentală, cât și financiară, singurei ei fiice, Prințesa Anne.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.