Ce tratamente de înfrumusețare sunt sigure în timpul sarcinii

0
sarcina

Sarcina poate fi o perioadă minunată, dar stresantă pentru multe femei, deoarece există o mulțime de responsabilități care vin odată cu crearea unei noi vieți. Este esențial să faci schimbări în stilul de viață pentru tine și pentru sănătatea bebelușului tău – aceasta include tratamentele de înfrumusețare și produsele cu care te răsfeți.

Corpul tău suferă multe schimbări și, deoarece hormonii îți afectează starea de spirit, aceștia ar putea să-ți afecteze și pielea. Unele femei ar putea obține o strălucire de sarcină, în timp ce altele nu.

În timp ce puteți utiliza ingrediente de îngrijire a pielii sigure pentru sarcină pentru a trata astfel de probleme, experții recomandă evitarea acidului salicilic, retinoizii, peroxidului de benzoil, hidrochinonă și a unor medicamente prescrise pentru acnee, deoarece acestea ar putea duce la dizabilități congenitale.

Alegerea protecției solare potrivite este esențială, fie că ești însărcinată sau nu. Evită orice cremă de protecție solară chimică, deoarece unele dintre ingredientele lor nu au fost testate pentru siguranță în timpul sarcinii. Potrivit Healthline, cremele chimice de protecție solară funcționează prin absorbția razelor solare și nu este sigur cât de multe substanțe chimice sunt absorbite în sânge. Prin urmare, este esențial să te asiguri că utilizezi numai ingrediente de îngrijire a pielii care sunt considerate sigure de utilizat în timpul sarcinii.

Tratamente faciale

Tratamentele faciale pot fi relaxante și reprezintă o formă excelentă de îngrijire personală. Poate fi complet sigur să urmezi un tratament facial în timpul sarcinii. Cu toate acestea, se recomandă consultarea medicului pentru a verifica ce ingrediente de îngrijire a pielii și tipuri de tratamente faciale sunt sigure pentru utilizare. Unii dermatologi vă sugerează să optați pentru oxigen, curățare profundă și hidratare facială și evitarea peelingurilor chimice, microdermabraziunea și tratamentele cu laser.

Scruburi pentru corp

Scruburile pentru corp asigură exfoliere fizică sau chimică și pot ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la curățarea corpului, lăsând-o moale și netedă. Așa cum folosim produse de curățare și exfoliante pentru față, puteți face același lucru cu scruburile pentru întregul corp.

În timpul sarcinii, este mai bine să rămâneți la exfolierea fizică. Ideea este să folosiți ceva mecanic pentru a îndepărta straturile superioare ale celulelor moarte ale pielii. Se recomandă evitarea exfolianților chimici, cum ar fi retinoizii, acidul salicilic și peroxidul de benzoil, deoarece „unii oameni de știință cred că pot fi absorbiți în fluxul sanguin al unei persoane, ceea ce poate duce la defecte congenitale”.

Scruburile corporale sunt un tratament relaxant în timpul sarcinii. Masajul blând pe care îl obții în timpul unui scrub corporal ajută la circulație și poate fi benefic pentru tine și copilul tău. În plus, poate stimula, de asemenea, mai multă producție de colagen și elastină în piele, ceea ce poate ajuta la diminuarea vergeturilor.

Masaje

Masajele sunt iubite pentru că sunt relaxante și pot ajuta cu rigiditatea, durerile de cap și durerile care pot fi frecvente în timpul sarcinii. Cu toate acestea, trebuie să fii precaută cu privire la tipul de masaje pe care le primești în această perioadă.

Deoarece există multe tipuri diferite de masaje, cel mai bine este să te consulți cu medicul înainte de a obține unul doar pentru a fi în siguranță. Potrivit Asociației Americane de Sarcină, masajele prenatale pot ajuta la tratarea durerilor și durerilor musculare și ajută la travaliu. De asemenea, masajele prenatale pot ajuta la reducerea durerilor de spate și articulații și la îmbunătățirea calității somnului.

Este esențial să mergi doar la un terapeut certificat și să obții masajul atunci când stai întinsă pe o parte.

Colorarea părului

Când îți schimbi stilul de viață și dieta, este firesc să te întrebi dacă poți continua să mergi la salon. Dacă de obicei îți vopsești părul, s-ar putea să te întrebi dacă este sigur să ți-l vopsești în timpul sarcinii.

Preocuparea cu privire la acest risc potențial a început încă din vremea când hairstiliștii foloseau produse de decolorare mai puternice. Nu există nicio dovadă științifică că vopseaua de păr poate dăuna fetușilor în curs de dezvoltare.

Mulți medici recomandă să nu-ți vopsești părul până în săptămâna a 13-a de sarcină, doar pentru a fi în siguranță. Acest lucru se datorează faptului că bebelușul crește cel mai mult în primul trimestru, când creierul și măduva spinării se dezvoltă.

Când ai îndoieli, consultă medicul și spune-i coloristului că ești însărcinată. În loc să-ți vopsești părul la rădăcină, poți încerca culorile luminoase sau slabe, unde culoarea nu intră în contact strâns cu scalpul, dar arată în continuare superb.

Manichiura si pedichiura

Multe femei se simt mai bine atunci când își fac unghiile. Din cauza burții, poate fi destul de incomod să-ți îngrijești degetele de la picioare, dar este sigur să-ți faci manichiura sau pedichiura în timpul sarcinii. Deși lacul de unghii conține substanțe chimice, cel mai probabil nu va fi absorbit de unghii, ceea ce duce la dizabilități congenitale. Cu toate acestea, se recomandă să mergi la un salon bine ventilat.

Dacă te îngrijorează formulele toxice, cel mai bine este să alegi mărci care nu conțin ingrediente precum ftalatul de dibutil, toluenul și formaldehida.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.