Ce rutină de frumusețe avea Jackie Kennedy

0

Este imposibil să vorbim despre cultura americană în anii 1960 — stilul, frumusețea, politică — fără a menționa familia Kennedy, în special icoana care a fost Jacqueline Kennedy Onassis. Fosta Primă Doamnă, născută în New York, avea o rutină de beauty bine pusă la punct. Era recunoscută, de asemenea, după costumele ei cu fustă croite, părul perfect coafat și tenul sărutat de soare.

Jackie ar fi fost un client loial al dermatologului maghiar Erno Laszlo din New York, care le-a tratat și pe Audrey Hepburn și Marilyn Monroe în acea epocă. Rețeta exactă a rutinei sale de beauty au fost dezvăluite într-o expoziție de la New York Makeup Museum.

Datorită arhivelor Institutului Dr. Erno Laszlo, împrumutate muzeului, putem arunca o privire asupra rutinei de îngrijrie a pielii a lui Jackie Kennedy și ce este remarcabil este că unele dintre produse sunt încă disponibile astăzi, potrivit Refinery29. Documentul detaliază consultația personalizată pentru îngrijirea pielii a lui Jackie, precum și sfaturi pentru soțul ei, președintele John F. Kennedy, prescrise de Dr. Laszlo și datate 1 mai 1963 — cu șase luni înainte de moartea prematură a președintelui.

Tonul scrisorii dermatologului este intim, iar detaliile sunt precise (și oarecum neortodoxe). El îi cere lui Jackie să folosească toner facial pe axile, să urmeze o dietă bogată în proteine, cu o mulțime de pește „indiferent de ce fel” și să renunțe la pălăria de soare, „pentru că soarele este bun pentru ea și nu ar trebui să se teamă de petele maronii, el le va face să se estompeze în toamnă”.

Rutina de îngrijire era surprinzător de simplă

În ceea ce privește rutina ei de dimineață și de seară, Jackie a fost instruită să aplice zilnic două produse: Erno Laszlo Light Controlling Lotion (un toner exfoliant blând) și Erno Laszlo Phelityl Oil (un ulei de pre-curățare). Documentul conține și un plan de masă sugerat, probabil pentru sănătatea pielii ei. De la două ouă fierte la micul dejun la carne de vită și/sau pește pentru prânz și cină, Dr. Laszlo i-a prescris lui Jackie o dietă bogată în proteine și i-a permis să bea șampanie. Potrivit documentului, „asta este cam singurul lucru pe care îl bea”. Documentul mai notează că medicul îi recomandă lui Jackie să facă exerciții prin mers, dar susține că „o plictisește”.

Pe parcursul scrisorii, Laszlo scrie clar că fosta Primă Doamnă ar trebui să evite cremele hidratante și uleiurile grele de pe față pe timpul verii. „Dr. subliniază importanța de a nu aplica niciodată mai mult ulei sau creme pe față decât a recomandat el în instrucțiunile sale”, se arată în notă. „În caz contrar, „umflăturile” nu vor dispărea niciodată, iar punctele negre și coșurile vor reapărea.” Detaliile sugerează că în timpul vizitelor ei la dermatolog, Jackie ar fi putut prezenta îngrijorări despre aspectul pielii – coșuri sau acnee – motiv pentru care a fost instruită în mod explicit să evite uleiurile care pot înfunda porii, scrie tabu.ro.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.