Ce este și cum se manifestă sindromul bradului de Crăciun

0

Dacă te confrunți cu ochi iritați, tuse, strănut sau chiar atacuri de astm, te-ai putea confrunta cu sindromul bradului de Crăciun.

Șefa Serviciilor Clinice la Opticienii Leightons, Kiki Soteri, avertizează că unul dintre primele lucruri pe care le-ai putea observa dacă ai acest sindrom este senzația de ochi iritați. „Simptomele sunt similare cu alergiile sezoniere, cum ar fi febra fânului, incluzând strănutul, tusea, nasul curgător, lacrimarea ochilor și disconfortul ocular”, a spus Soteri, potrivit Express.

Alergiile pot fi declanșate de mucegaiul și polenul de pe brazii naturali de Crăciun. În mod similar, acarienii pot declanșa frecvent alergii respiratorii și pot fi aduși în casă pe brazi naturali sau se pot acumula pe cei artificiali, dar și pe luminile și ornamentele acestora.

Simptomele sunt similiare cu alte reacții alergice, dar pot fi confundate și cu o boală de tip gripal. Acestea includ: nas înfundat, scurgeri nazale, ochi iritați, strănut, gât iritat și tuse. Reacția alergică poate fi foarte neplăcută dacă aveți probleme de sănătate subiacente, cum ar fi astmul.

„Persoanele cu astm pot suferi de o exacerbare a simptomelor sau de o criză în care căile respiratorii se strâng, ceea ce ar putea duce la dificultăți în respirație și șuierături. Cu toate acestea, nu toți cei care au o reacție alergică în preajma bradurilor de Crăciun au astm. Similar, nu toți cei cu astm vor experimenta o reacție alergică”, a declarat Dr. Bhavini Shah, un medic generalist la LloydsPharmacy Online Doctor, potrivit IFL Science.

Șapte sfaturi despre cum să rămâi în siguranță:

Pentru bradul artificiali, curăță-l înainte de a-l monta, pentru a îndepărta orice praf sau alergeni prezenți pe el.

Pentru bradul natural, scutură praful și clătește-l cu un furtun sau șterge-l și asigură-te că se usucă bine înainte de a-l băga în casă.

Pjne bradul într-o cameră cu temepratură reglementată, astfel încât să nu fie prea cald sau prea rece.

Poartă mănuși și mâneci lungi atunci când împodobești bradul și spală-te pe mâini după ce l-ai atins. Dacă apar reacții alergice imediate, folosește antihistaminice și evită contactul cu bradul.

Curăță lentilele de contact în mod corespunzător pentru a preveni iritațiile oculare cauzate de alergeni. Lentilele de contact zilnice reprezintă o opțiune bună pentru cei care suferă de alegii.

Ține bradul în casă cât mai puțin timp, pentru a reduce sporii de mucegai. Ia în considerare să îl montezi mai târziu și să îl demontezi cât de repede se poate.

Substanțe chimice – Dacă bradul a fost tratat cu substanțe chimice, acesrea ar putea reprezenta un risc pentru sănătate. Asigură-te că alegi un brad care a fost tratat în mod corespunzător și care nu reprezintă riscuri pentru sănătate.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.