Câte puncte a primit România la Eurovision 2023. A fost cel mai slab rezultat din istorie, dar și o premieră

0

România a fost reprezentată la Eurovision 2023 de Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and On)” și nu a trecut de semifinală. 

Reprezentantul țării noastre s-a clasat pe locul 36, cu zero puncte, fiind cel mai slab rezultat din istoria participării țării noastre la acest concurs muzical.

După afișarea clasamentului final pe eurovisionworld.com s-a aflat că România s-a clasat pe ultimul loc, alături de San Marino, cu zero puncte în cea de-a doua semifinală. Acestea sunt singurele țări de anul acesta cu punctaj zero. Malta s-a clasat pe ultimul loc în prima semifinală, însă a reușit să obțină 3 puncte.

Este prima dată când România obține zero puncte la Eurovision. Chiar dacă nici în alți ani reprezentanții noștri nu au trecut de semifinală, ei au reușit să obțină totuși câteva puncte. În acest an, România a fost considerată cea mai slabă țară de la Eurovision 2023.

România participă la Eurovision din anul 1993, iar cele mai bune rezultate au fost obținute de Luminița Anghel, în 2005, Mihai Trăistariu, în 2006, și Paula Seling împreună cu Ovi, în anul 2010.

 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.