Cât de des ar trebui să-ți speli puloverul de lână?

0

Odată cu revenirea vremii reci, este timpul să ne scoatem puloverele mari din dulap. Ne place această garderobă de iarnă esențială la fel de mult pe cât o urâm. Și pentru un motiv întemeiat: menținerea acesteia este o adevărată bătaie de cap. Nu știi niciodată cum s-o speli… și mai ales când!

Cu toții avem puloverul nostru preferat, tricotul mare tip granny, cel din cașmir sau celebrul pulover din lână tricotat manual. În timp ce aceste piese ne aduc confort pe tot parcursul iernii, uneori sunt greu de întreținut. Într-adevăr, materialele puloverelor sunt adesea delicate și nu se pretează întotdeauna la mașina de spălat. Este greu să știi cum să le speli… și mai ales când! În timp ce unele haine trebuie curățate în fiecare zi, nu este cazul puloverelor din lână! Dar atunci, de câte ori sau de câte zile putem purta puloverul nostru de lână înainte de a-l spăla? 1, 2, 3 sau chiar 4 ori? Este adevărat, până la urmă: după cât timp de utilizare ar trebui să-l speli pentru a menține țesătura curată? Același lucru este valabil și pentru rochia ta pulover tricotată, ultra trendy în acest sezon.

Când ar trebui să speli un pulover de lână?

Într-un interviu recent cu Femme Actuelle, un vopsitor din Paris recomandă spălarea la fiecare 4 până la 5 utilizări . Cu toate acestea, acest răspuns este unul bazat pe principii, care se va schimba în principal în funcție de modul în care porți puloverul.

În practică, totul depinde de la ce îl folosești: porți sau nu puloverul lângă corp? Și da, asta poate face toată diferența pentru că atunci când puloverul tău este purtat lângă piele , acesta este inevitabil în contact cu transpirația ta! Aceasta va fi apoi absorbită de lână, iar tricotajele tale vor fi, evident, mai puțin purtabile, fie din cauza bacteriilor care s-ar putea dezvolta acolo sau (și mai rău) a mirosului. Dacă purtați puloverul de lână lângă piele, cel mai bine este să îl spălați după o singură utilizare.

Cu un pulover cu mânecă lungă pe dedesubt sau orice alt top, în schimb, îți poți purta din nou puloverul din lână (și mai mult, este foarte practic când este un pulover care te mănâncă). Motivul? În acest fel, îți folosești lâna mai degrabă ca pe o vestă, deoarece nu este în contact direct cu pielea ta. Ești liber să-l porți de mai multe ori (în același mod) înainte de a-l spăla din nou. Ai grijă, însă, dacă porți sub pulover doar un maiou sau un top cu bretele subțiri. Din motivele menționate mai sus (transpirație), atunci vei avea tot interesul să-l speli imediat după ce l-ai purtat.

Așadar, dacă îl porți singur, de preferință, spălați-l de fiecare dată și dacă puneți un top cu mâneci mici dedesubt, îl puteți purta de mai multe ori înainte de următoarea spălare.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.