„Barbie Botox”, procedura care le oferă femeilor „gât în formă de lebădă”

0

Filmul Barbie alimentează o manie pe TikTok în care femeile își injectează Botox în gât în încercarea de a arăta mai mult ca păpușa iconică din plastic. 

Multe femeile au postat pe platforma de socializare videoclipuri care prezintă imagini dramatice ale mușchiului trapez – care trece de-a lungul spatelui, gâtului și umerilor – înainte și după administrarea injecției anti-îmbătrânire. 

Adepții susțin că trendul „Barbie Botox” nu numai că le-a făcut gâtul să pară mai lung și mai subțire, dar că a și „ameliorează tensiunea” și „îmbunătățește postura”. Cu toate acestea, experții avertizează că acest trend poate deteriora mușchii și s-ar putea să nu declanșeze aceleași efecte de subțiere a gâtului pentru fiecare persoană.Procedura, care durează mai puțin de o oră și costă aproximativ 800 de lire sterline, implică injectarea de Botox în mușchiul trapez pentru a-li face să se relaxeze și să se contracte.

Botox este cea mai recunoscută marcă a substanței toxina botulinică, utilizată pentru a paraliza mușchii faciali cu scopul de a reduce ridurile.Acționează prin blocarea semnalului dintre nerv și mușchi. 

Când este injectat în mușchiul trapez, acesta se contractă mai puțin din cauza stimulării reduse, oferind gâtului o aparență mai subțire și conturată.Videoclipurile cu tinere femei care își arată umerii „relaxați” și alungiti cu hashtag-ul ‘#barbiebotox’ au adunat mii de vizualizări pe TikTok. 

 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.