Bani de chirie pentru studenți. Se dau 1500 de lei de la stat

0
vouchere

Românii beneficiază de tot mai multe vouchere în ultima perioadă. Majoritatea ajutoarelor de la stat pentru persoanele vulnerabile vin sub formă de carduri electronice, inclusiv noile tichete de 1500 de lei.

Studenții români care nu au o situație financiară bună, cei care primesc burse sociale deja, vor primi, pe parcursul anului universitar 2023-2024, niște vouchere de 1500 de lei.

Anunțul a fost făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Mai mult, studenților li se va achita și chiria în cazul în care merg la facultate în alt oraș decât cel de reședință.

La început, circa 50.000 de studenți vor primi acest ajutor din partea statului.

„Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor (2023-2024 – n.red). (…) Plaja aceasta a chiriilor o să fie de la taxa pentru căminul studențesc și până la un anumit plafon pentru chirie pe care să-l decontăm, în baza contractului de închiriere și în baza documentelor justificative pe care le prezintă. Ideea este să avem ca grup țintă atât elevii, cât și studenții identificați din familiile cu o stare materială precară și să-i putem sprijini în activitățile educaționale”, a a declarat Marcel Boloș.

Sistemul care este folosit în învățământul preuniversitar ar urma să se aplice și pentru studenți.

În anul școlar 2022-2023 sunt 405 mii de elevi beneficiari, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Pentru 160.000 au fost virații banii în perioada septembrie-noiembrie. 190.000 au primit cei 500 de lei la sfârșitul lunii decembrie, iar restul de 55.000 în primăvară, potrivit lui Marcel Boloș.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.