Piața este invadată de legume contaminate. Ce trucuri folosesc producătorii. Sfaturi de la legumicultori pentru a face diferența

0

Din ce în ce mai multe fructe și legume de pe tarabele piețelor românești vin din import și sunt crescute cu chimicale periculoase. De aceea, legumicultorii ne sfătuiesc să testăm înainte produsele pe care le cumpărăm, iar medicii ne avertizează că trebuie să le spălăm cât mai bine.

„Atunci când sunt stropite, când ajung la maturitate, rupem o roșie, nu are gustul de roșie românească, mirosul acela deosebit. Chiar dacă o rupeți, nu e ca pepenele înăuntru, e decât sămânță și coajă. Nici coaptă, dar nici gustoasă.

O rupeți, cereți vânzătorului dom’le vrei să îmi rup eu o roșie să o gust, chit că o plătesc. Dacă o rupeți și nu e gustoasă, aia nu e roșie românească.” a explicat, pentru Realitatea Plus, Magdalena Cristian, legumicultor.

Medicii ne sfătuiesc ca atunci când cumpărăm legume și fructe din import să le spălăm foarte bine înainte să le mâncăm și să le decojim pentru a evita o toxiinfecție alimentară. 

„Toate sunt stropite. Eu am lucrat în altă țară și la ei se dă voie și cu stropeli și cu de toate. Ca să reziste, că de aia muncesc și nu sunt verificați ca la noi în România.  Eu am mâncat căpșuni stropite și vopsite cu roșu că asta se practica acolo. Le pune în picurare ceva, o soluție roșie ca să le înroșească. Chiar le pune de multe ori îndulcitori ca să fie dulci”, mai dezvăluie legumicultorul român.

Comercianții cinstiți nu au loc în piață. Totul, pentru că legumele și fructele pe care le scot la vânzare nu sunt tratate cu chimicale și se strică repede. Patronii piețelor îi preferă pe comercianții cu marfă de import, care rezistă mai multe zile.

 La noi în piețe nu prea vine lumea că nu sunt piețe de desfacere și acolo găsim numai precupeți și noi nu avem loc pe tarabe. 03:33

„Din import sunt stropite ca să reziste mai mult. Ale noastre nu rezistă mai mult de 4 zile roșia pe piață”, mai dezvăluie legumicultorul.

Sursa: Newsinn

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.