Amenzi și pedepse mai mari pentru șoferii vitezomani

0

Apare un nou prag de viteză pentru depășirea căruia șoferii români vor risca amenzi de 3.000 de lei și suspendarea permisului pentru şase luni.

Este vorba despre şoferii români care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum şi care riscă să rămână fără permisul de conducere timp de șase luni.

Prevederile apar într-un proiect legislativ adoptat luni de senatori, într-o formă modificată față de cea inițială.

Acum, în forma nouă proiectul legislativ ce urmează să ajungă la votul decisiv al deputaților introduce în Codul rutier un nou prag de viteză, respectiv de peste 100 de km/h față de limita legală, pentru depășirea căruia șoferii vor risca amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei și suspendarea dreptului de a conduce timp de 180 de zile.

Dacă șoferul sancționat astfel depășește din nou pragul de viteză de peste 100 de km/h față de limita legală într-un interval de şase luni de la data restituirii permisului de conducere, perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie adoptat de Camera Deputaților, semnat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.