Alimentele care sunt cu adevărat eficiente împotriva constipației

0

Constipația înseamnă a avea o mișcare intestinală de mai puțin de trei ori pe săptămână. Cu toate acestea, o dietă simplă bogată în fibre poate rezolva uneori lucrurile. Anghinare, prune uscate, linte… iată alimentele care sunt cu adevărat eficiente împotriva constipației.

Ce este constipatia?

Constipația definește o dificultate în evacuarea scaunelor. Vorbim de constipație atunci când frecvența mișcărilor intestinale este mai mică de trei ori pe săptămână. Cu toate acestea, aceasta nu este o regulă absolută. Unii oameni au o mișcare intestinală doar de două ori pe săptămână și se simt perfect bine. Dificultatea de evacuare a scaunelor este însoțită de alte simptome, cum ar fi o senzație de greutate, crampe în stomac, durere în timpul defecației, balonare.

În plus, scaunele sunt de obicei foarte tari, uscate și destul de greu de eliminat. Constipația poate fi însoțită de mucus lichid numit diaree falsă. Constipația cronică ar afecta între 3 și 5% din populația adultă. Persoanele cu vârsta peste 55 de ani ar avea de 5 ori mai multe șanse să sufere de aceasta.

Ce cauzează constipația?

Mai multe cauze pot explica constipația. Cauza este foarte comună. Trebuie să știți că deshidratarea poate provoca, de exemplu, constipație deoarece organismul preferă să păstreze apa în sânge prin absorbția excesului de apă din scaun. Acestea din urmă, conținând mai puțină apă, sunt astfel mai greu de evacuat. O dietă săracă în fibre poate provoca, de asemenea, constipație. Într-adevăr, fibrele fac posibilă reținerea și creșterea volumului de apă din scaune, ceea ce facilitează evacuarea acestora. Anumite medicamente pot provoca, de asemenea, constipație.

Ce alimente sunt cu adevărat eficiente împotriva constipației?

Pentru a trata eficient constipația, nimic mai bun decât să optezi pentru o dietă bogată în fibre. Acestea acționează ca laxativele naturale ale tractului digestiv. Fructele, legumele, cerealele sunt produsele care conțin cel mai mult.

Ideea, de a adopta o dietă bogată în fibre, este deci adoptarea de noi obiceiuri. Este necesar apoi sa se consume legume si fructe, cinci portii pe zi. Le poți lua în timpul meselor și când îți este puțin foame între două mese: mușcă un fruct sau o legumă crudă.

De asemenea, consumă mai multe produse care conțin cereale integrale și leguminoase (fasole, năut, linte etc.) Foarte eficiente sunt și fructele uscate precum prunele uscate sau fructele oleaginoase precum nucile și alunele. Crește aportul de fibre puțin câte puțin timp de câteva săptămâni… Rezultate garantate!

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.