Alertă pe litoral! Ce au transmis experții

0

Panică printre români, după alerta de holeră din Ucraina! Tot mai mulţi îşi anulează vacanţele la mare de teama unei noi epidemii.

Poluarea masivă provocată în Marea Neagră de distrugerea barajului Nova Kahovka se îndreaptă către zonele turistice ale litoralului. Este de așteptat ca și aproape de zona României să apară unele probleme.

Un anunț în acest sens a fost făcut de cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Marină, care monitorizează situația. În această perioadă, Direcția de Sănătate Publică din Constanța face zilnic teste ale calității apei mării.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat asupra prezenței bacteriei care provoacă holera în zonele afectate de distrugerea barajului de pe râul Nipru. Din această cauză, în Ucraina este deja declanșată o alertă de holeră.

Vestea a ajuns și la urechile mai multor români care și-au programat vacanțe pe litoral. De teama unor posibile infecții, conaționalii noștri își anulează concediile. Pe de altă parte, experții nu sunt atât de îngrijorați. Ei spun că pericolul pentru țărmul românesc este scăzut.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vine cu un mesaj liniștitor pentru români. ”Pentru România, riscul de holeră, ca urmare a evenimentelor din Ucraina, este probabil extrem de redus”, spun cei de la OMS, într-un răspuns pentru Observator News.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.