8 sfaturi de frumusețe găsite pe TikTok care nu ar trebui reproduse

0
sfaturi de frumusețe

Rețelele de socializare sunt pline de sfaturi de frumusețe de tot felul care nu sunt întotdeauna bune de reprodus. Enumerăm 8 dintre ele în rândurile următoare.

În ultimii ani, a fost dificil să ratezi fenomenul TikTok. Dacă aplicația era destinată utilizatorilor de internet care doresc să publice scurte videoclipuri de dans și provocări de tot felul, ea a devenit treptat o mină de aur pentru industria frumuseții. Dacă brandurile îl folosesc din ce în ce mai mult ca mijloc de comunicare, rețeaua de socializare a devenit și locul de joacă preferat al influencerilor de frumusețe și al iubitorilor de îngrijire a părului, a feței sau chiar a machiajului.

Unele trucuri, cum ar fi să-ți faci bucle cu un bol sau să-ți transformi fardul de pleoape în creion de ochi, au schimbat viața oamenilor care le-au testat. Dacă unele sfaturi sunt eficiente și nu au contraindicații, acesta nu este cazul tuturor, în ciuda popularității lor pe platformă.

Usucă-ți coșurile cu pastă de dinți

Remediu la domiciliu bine cunoscut de generații, aplicarea pastei de dinți în îngrijirea locală pe coșuri este de fapt o greșeală! Dacă usucă imperfecțiunile, atacă și pielea și poate provoca multe reacții. În plus, eficacitatea sa împotriva acneei nu este absolut dovedită, potrivit Femme Actuelle.

Fă-ți conturul cu crema de protecție solară

Sfat popularizat de mulți influenceri, aplicarea cremei solare doar în anumite zone și nu și în altele pentru a se bronza este o greșeală gravă, potrivit dermatologilor. Razele UV atacă pielea în profunzime, provocând pete, coșuri, îmbătrânirea pielii și, de asemenea, crescând riscul de cancer.

Fixează-ți machiajul cu fixativ de păr

Fixativul se folosește pe păr și numai pe păr! Prin pulverizarea acestui produs pe față, aplicați produse extrem de dăunătoare pentru piele. Potrivit make-up artistului Billy Gene, aceste ingrediente pot provoca iritații, erupții și înfunda porii. Pentru a vă repara machiajul, nimic nu este mai bun decât un spray de fixare prevăzut în acest scop.

Utilizează deodorantul ca bază de machiaj

În tema machiajului, un alt truc dubios a avut un oarecare succes: folosirea deodorantului ca bază de machiaj. De ce ? Pentru că ar matifia pielea. Este de la sine înțeles că aceasta este o idee foarte proastă, deoarece vei aplica pe pielea ta ingrediente care nu sunt concepute în acest scop, promovând apariția coșurilor și iritației în timp ce îți atacă pielea.

Aplică ulei de cocos ca hidratant pentru față

Uleiul de cocos nu este rău de folosit în frumusețe, departe de asta, dar în orice caz, nu ca o cremă hidratantă pentru față! Acest produs face parte din tratamentele comedogenice, care vă pot înfunda porii și pot provoca apariția de coșuri, puncte negre și alte imperfecțiuni.

Utilizează vaselina ca îngrijire de noapte

Acest truc, numit și „slugging”, este una dintre cele mai populare tendințe de pe platformă. Constă în aplicarea unui strat de vaselină pe față, pentru a menține hidratarea îngrijirii. Totuși, este un gest greșit, deoarece acest produs este extrem de ocluziv pentru porii tăi.

Ondulează-ți genele cu uscătorul de păr

Îți ondulezi genele mai degrabă cu uscătorul de păr decât cu ondulatorul de gene? Un mare nu! Căldura de la uscătorul de păr nu numai că nu modifică forma genelor, dar prezintă un risc pentru ochi, în primul rând prin riscul de a arde pleoapa sau genele. De asemenea, riscă să provoace uscăciune severă a ochilor și chiar abraziuni ale corneei care se pot termina cu durere, infecție sau chiar pierderea vederii.

Bea clorofilă pentru o piele frumoasă

Dacă acest truc nu este periculos, strict vorbind, tot nu este potrivit pentru profesioniști. Se spune că apa de băut cu clorofilă este un remediu miraculos pentru acnee și chiar are proprietăți anti-îmbătrânire. Adevărat sau fals? Nu există studii care să-i demonstreze eficacitatea.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.