6 proceduri indiene de încercat acasă pentru a vă menține tinere și frumoase

0

Potrivit cercetătorilor, lumea poate fi foarte toxică, iar Ayurveda vă poate ajuta să vă mențineți sănătatea și să rămâneți relaxat. Puteți chiar să faceți unele dintre aceste tratamente acasă și să vedeți rezultatele într-o perioadă scurtă de timp.

  1. Fă un automasaj Ayurveda special.

Există o procedură numită Abhyanga, o expresie a iubirii de sine pe care o oferi prin automasaj special din cap până în picioare cu ulei cald. Este o practică zilnică care restabilește echilibrul din interiorul tău și include bunăstare și longevitate.

Pentru diferite tipuri de corpuri, ai nevoie de uleiuri diferite :

Pentru un corp subțire, folosește ulei de susan – fă-ți automasajul cu el de 4-5 ori pe săptămână.
Pentru un corp cu oase groase, folosește ulei de șofrănel – fă-ți automasaj cu el de 1-2 ori pe săptămână.
Pentru un corp atletic, folosește ulei de nucă de cocos — automasează cu el de 3-4 ori pe săptămână.
Începe să-ți masezi capul și să miști încet în jos, terminând cu picioarele.

  1. „Baie” cu ulei pentru dinți.

Baia cu ulei este o practică de dimineață pentru igiena orală care ajută la îndepărtarea microbilor din gingii și dinți. De asemenea, oferă efecte de atenuare a ulcerelor bucale și antrenează mușchii gurii.

Utilizează ulei de susan sau de cocos. Ține-l în gură timp de 15-20 de minute, apoi scuipă-l.

  1. Mestecă un baton special pentru igiena bucală.

Ayurveda sugerează folosirea periilor pe bază de plante și mestecatul bețelor speciale dimineața și după fiecare masă pentru a preveni bolile. Poți achiziționa astfel de bețe online. Doar zdrobește un capăt al bățului, mestecă-l și mănâncă-l încet.

  1. Mănâncă frunze de tulsi dimineața.

Tulsi este cunoscută ca „regina ierburilor” în Ayurveda. Frunzele ajută la îmbunătățirea capacității individului de a lupta împotriva răcelii comune și la îmbunătățirea imunității, deoarece stimulează producția de anticorpi care previn infecția.

Mestecă 4-5 frunze de tulsi dimineața.

  1. Folosește ulei de susan pentru a încetini albirea părului.

Utilizează ulei de nucă de cocos și susan pentru a-ți masa capul, deoarece îți hrănește rădăcinile și scalpul. Ayurveda sugerează că va ajuta la prevenirea încălzirii scalpului și a părului gri. De asemenea, îți relaxează terminațiile nervoase și susține foliculii de păr, făcând părul și scalpul fericit.

  1. Utilizează un produs de curățare a corpului fără săpun.

Multe lucruri pot cauza uscarea pielii – chiar și gelurile de duș pot face acest lucru. Un demachiant ayurvedic fără săpun pentru piele poate fi soluția ta și îl poți găsi online. Conține fulgi de ovăz ca unul dintre ingredientele sale cheie. De asemenea, poți face o pastă din fulgi de ovăz și o poți folosi ca exfoliant pentru a-ți spăla corpul în loc de gel de duș obișnuit.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.