Zi de doliu în România. A murit o actriţă care a bucurat generaţii întregi

0

Actriţa Ileana Ploscaru a murit, a anunţat, marţi, UNITER pe pagina de Facebook.

Uniunea Teatrală din România (UNITER) au anunțat decesul marii actrițe Ileana Ploscaru! Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani, iar de-a lungul carierei a câștigat nenumărate premii.

„Ne despărţim de Ileana Ploscaru… Ileana Ploscaru a fost un rafinat om de teatru. O personalitate artistică distinsă şi puternică, dedicată întru totul scenei. De-o forţă, vigoare şi statornicie care sunt puse pe seama iubirii imense pentru teatru şi public. Ileana Ploscaru a fost un model de dăruire, de profesionalism şi de respect pentru meseria căreia i s-a dedicat până la 86 de ani. (…) Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”, afirmă sursa citată.

„Colaborarea noastră a început acum aproape 35 de ani cu ocazia venirii mele la Constanța, unde am descoperit-o ca pe o forță vulcanică, intuitivă, ce m-a ajutat în creație, percepând din preaplinul său talent că aveam să încep o nouă școală de teatru alături de magia răspândită de această măreață doamnă a Teatrului.

Îi voi fi mereu recunoscător doamnei Ileana Ploscaru pentru onoarea ce mi-a făcut-o lucrând cu mine. Mi-o doresc cu egoism și speranță în mai toate distribuțiile mele, fiind conștient de gama enormă pe care o stăpânește și a dovedit-o cu alți colegi ai mei în zeci de spectacole de succes. Pe mine m-a uluit virtuozitatea cu care a schimbat registrele, talentul cu care a putut trece, sub biata mea baghetă, de la Molière, Goldoni sau Cehov!”, mai scriu cei de la UNITER, care spun că vor reveni cu detalii despre înmormântarea actriței.

La Gala Premiilor UNITER, din anul 2021, Ileana Ploscaru a primit din partea Senatului UNITER Premiul pentru întreaga activitate, anunță Agerpres.

 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.