Urmează cea mai mare ploaie de stele a anului! Când vom putea observa fenomenul pe cerul României

0

Urmează să ne bucurăm de cea mai mare ploaie de stele a anului! 

Ploaia de stele „Geminide” va avea loc în perioada 11-16 decembrie, fiind cel mai puternic curent de meteori al anului 2023, care produce  în jur de 100 și 200 de meteori pe oră, în noaptea de activitate maximă. Specialiștii de la Observatorul Astronomic spun că sunt condiții ideale de observare a fenomenului, luna lipsind de pe cer.

Spectacolul va atinge punctul maxim între 13-14 decembrie, când cerul Europei va fi senin, iar fenomenul va fi vizibil și în România, însă mai accentuat în seara de 14-15 decembrie.

Meteorii Geminide sunt strălucitori și intens colorați, fiind mai lenți decât alți meteori. „Stelele căzătoare se observă fără instrument astronomic. Trebuie doar să priviți sus pe cer. 

Pentru a vedea stele căzătoare nu exista o direcție anume în care să priviţi. Secretul este următorul: cu cât vă uitaţi mai mult, cu atât veţi vedea mai multe.

În 2023, maximul curentului cade pe 14 decembrie, la ora 22. De la noi se poate vedea perioada de maxim, adică noaptea de 14/15”, transmite Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.