Șoc la Hollywood! Globurile de Aur, la un pas să dispară

0

Asociația Presei Străine de la Hollywood (HFPA), organizatoare a galei Globurilor de Aur şi afectată de scandaluri în ultimii ani, va dispărea, după ce a fost cumpărată de investitori privaţi, au anunţat luni Asociaţia şi grupul de cumpărători, într-un comunicat de presă. 

HFPA, care reuneşte aproximativ 100 de jurnalişti străini, a acordat celebrele Globuri de Aur vedetelor de film şi de televiziune timp de aproape 80 de ani. 

Vânzarea Globurilor de Aur către un grup de investitori privaţi, inclusiv miliardarul american Todd Boehly, a fost anunţată în iulie 2022. 

„Astăzi marchează o piatră de hotar majoră în evoluţia Globurilor de Aur”, a spus într-un comunicat omul de afaceri, a cărui companie Eldridge a colaborat cu Penske Media Corporation pentru preluare.Vânzarea „va duce în cele din urmă la dispariţia HFPA”, se arată în declaraţia comună. Nu a fost specificat un calendar pentru această dizolvare. 

Odată aprobate, resursele HFPA vor fi direcţionate către crearea unei asociaţii non-profit, centrată pe organizaţii caritabile legate de divertisment. Aceasta va include 44 de milioane de dolari din cei 48 de milioane de dolari pe care HFPA îi va primi din vânzarea Globurilor de Aur, potrivit unei scrisori a procurorului general din California, consultată de AFP.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.