Sistemul RO-ALERT va fi modificat. Ce schimbări va suferi

0

Îmbunătăţirea, actualizarea şi extinderea sistemului RO-ALERT pentru a asigura o avertizare cât mai eficientă şi rapidă a populaţiei în cazul unor situaţii de urgenţă au fost discutate, miercuri, într-o şedinţă de lucru la Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU, s-a analizat modul actual de transmitere a mesajelor şi s-au identificat posibile îmbunătăţiri pentru a optimiza funcţionarea acestui sistem.

Un alt aspect important abordat în cadrul întâlnirii a fost diversificarea metodelor şi modurilor de transmitere a mesajelor prin RO-ALERT, inclusiv posibilitatea de a transmite mesaje în funcţie de categoria şi gravitatea evenimentului, precizează sursa citată. Discuţiile au vizat posibilitatea interconectării cu alte aplicaţii şi platforme, inclusiv radioul şi televiziunea, pentru a asigura o acoperire cât mai largă şi o comunicare eficientă către cetăţeni în diferite situaţii de urgenţă.

Totodată, au fost purtate discuţii despre îmbunătăţirea mecanismului de alertare privind fenomenele meteorologice şi optimizarea acestora, prin modernizarea reţelei naţionale de staţii meteorologice, proiect aflat în derulare de către ANM, conform Agerpres.

„Această acţiune va îmbunătăţi performanţele prognozelor, avertizările meteorologice şi timpul de răspuns în vederea informării factorilor de decizie şi a populaţiei, pentru prevenirea şi diminuarea pagubelor datorate fenomenelor meteorologice periculoase, inclusiv situaţiile de vreme severă imediată”, precizează sursa citată.

A fost prezentat şi un raport de progres, în care s-au evidenţiat realizările până în prezent şi s-au conturat obiectivele viitoare ale îmbunătăţirii sistemului RO-ALERT. Eforturile sunt orientate către automatizarea acestuia, astfel încât să poată fi acţionat rapid şi eficient în momente critice.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.