Se scumpeşte parcarea în Capitală. Taxele vor creşte cu 15%

0

De luni, 3 aprilie, locurile de parcare închiriate de la Primăria Capitalei şi neachitate vor fi oferite următorilor de pe lista de aşteptare. 

Preţurile pentru un loc de parcare sunt între 300 şi 600 de lei pe an. De anul viitor însă, taxele vor creşte cu 15%.

Cum plătești parcarea în București

Primăria Generală a Capitalei a anunțat, joi, că a simplificat modul în care se poate plăti parcarea publică gestionată de Compania Municipală Parking București. „Cetățenii au la dispoziție, începând de acum, modalități mai simple pentru plata”, a declarat viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Potrivit PMB, cele mai rapide metode pentru plata parcării în București sunt:

– scanarea, cu ajutorul telefonului personal, a QR Code-ului de pe panou, care îi direcționează pe șoferi către plată. Trebuie să selectezi și intervalul de care ai nevoie: 1, 2, 3 sau 4 ore, abonament pentru o zi sau pentru o lună.

– online, prin intermediul aplicației Parking București și al partenerilor. În plus, serviciul va fi disponibil, în curând, și prin platforma Ghișeul.ro.
SMS la 7458. Mesajul trebuie să conțină doar perioada (ore sau o zi) pentru care vrei să plătești parcarea și numărul de înmatriculare al mașinii, fără a mai fi nevoie de confirmare.

– Bucureștenii mai trebuie să știe că parcarea poate fi plătită și prin tichete preplătite/orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru).

Tarif unic pe oră

La sfârșitul lunii februarie, municipalitatea a modificat regulile pentru parcările din Capitală. Astfel, tarifele diferențiate au fost eliminate, aplicându-se un taxă unică de 5 lei pe oră. Tariful este valabil pentru toate parcările publice din București aflate în administrarea Primăriei, iar regula a intrat în vigoare la 1 martie 2023.

În schimb, tariful pentru riverani va fi de 50 lei/lună şi 500 lei/an, fără posibilitatea rezervării locului de parcare. Prețul a fost aliniat cu valoarea abonamentelor pentru parcaje de reşedinţă stabilite de primăriile de sector. Astfel, se elimină o eventuală situaţie de discriminare pentru cetăţenii care locuiesc în diferite zone ale Capitalei.

„În elaborarea proiectului, Municipalitatea a ţinut cont de mesajele transmise de cetăţeni în cadrul procesului de consultare publică. Astfel, după expirarea timpului rezervat pentru parcare, vor fi alocate 15 minute gratuite pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare”, a explicat edilul Nicușor Dan.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.