Salma Hayek dezvăluie secretul de frumusețe anti-îmbătrânire, transmis de bunica ei

0
Salma Hayek

Într-un interviu video postat pe contul de Youtube al GQ, actrița împărtășește sfaturile de frumusețe extrem de importante pe care le-a primit de la bunica ei.

Nu trebuie să pariezi pe o rutină de înfrumusețare super lungă și plină de pași pentru a avea o piele frumoasă, potrivit Salmei Hayek. Actrița preferă minimalismul când vine vorba de îngrijirea pielii. Este ceea ce dezvăluie ea într-un interviu video acordat revistei americane GQ și publicat pe YouTube pe 10 februarie 2023, unde răspunde la întrebările și comentariile internauților despre ea.

„Care este rutina de frumusețe a Salmei Hayek? Această femeie are peste 50 de ani și arată uimitor”, a scris un fan într-un tweet postat anul trecut. În loc să enumere fiecare produs pe care îl folosește în baia ei, actrița de 50 de ani a împărtășit cel mai valoros sfat de frumusețe pe care l-a primit și pe care îl aplică în fiecare zi.

„Bunica mea m-a învățat să nu mă spăl niciodată pe față dimineața”, dezvăluie ea. „Nu este dezgustător! Ceea ce se întâmplă noaptea este că pielea ta produce toate uleiurile de care are nevoie pielea ta pentru a arăta tânără. Se regenerează.” Și recomandă: „Curățați-vă bine pielea seara, dar nu vă spălați dimineața”.

Beneficiile curățării feței

Desigur, toată lumea este de acord că curățarea feței seara este primul pas esențial pentru a avea o piele frumoasă. De fapt, elimină celulele moarte, particulele de poluare, sebumul, reziduurile de machiaj si alte impurități acumulate pe parcursul zilei, evitând astfel înfundarea porilor și un ten tern. În plus, pregătește pielea să absoarbă complet ingredientele active ale tratamentelor aplicate pentru a le optimiza rezultatele. Dar este necesar să îți cureți fața de două ori pe zi?

Apărătorii curățării vor susține că este la fel de esențial să repeți acest gest atunci când te trezești pentru a scăpa de impuritățile și de sebumul acumulat în timpul nopții de pe piele. De asemenea, vă permite să scăpați de resturile cremei de noapte aplicate cu o zi înainte (mai ales dacă este pe bază de retinol, deoarece ingredientul activ nu este recomandat în timpul zilei din cauza acțiunii fotosensibile) și să o facă mai receptivă la ingredientele conținute în crema de zi dimineața.

În schimb, adepții lui „mai puțin este mai mult ” sau cei grăbiți vor avea tendința de a sări peste acest pas, crezând că pielea lor nu pare „murdară” la suprafață. Unii nu simt nevoia nici din cauza pielii uscate sau sensibile, temându-se să-și slăbească bariera pielii adăugând o spălare suplimentară. Deci pe cine să credem? Raspunsul depinde evident de fiecare tip de ten si trebuie personalizat de la caz la caz de către un medic.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.