Rochie purtată de Prințesa Diana, vândută la licitație cu o sumă record

0

O rochie purtată de Prințesa Diana în 1985 a fost vândută la licitație. Este cea mai scumpă rochie a Dianei vândută vreodată.

Rochia de seară din catifea, un model cu umeri mari, tipic anilor 1980 şi purtat doar de două ori de prinţesa Diana, a fost vândută la Julien’s Auctions din Hollywood pentru 1.148.080 de dolari, depăşind estimarea de 100.000 de dolari.

Aceasta a stabilit un record ca fiind cea mai scumpă rochie purtată vreodată de Diana. Recordul a fost deţinut anterior de o rochie din 1991, realizată de Victor Edelstein, care a fost vândută în ianuarie pentru 604.800 de dolari.

Rochia are broderii metalice cu stele realizate de designerul Jacques Azagury. Diana a purtat mai multe piese ale creatorului de modă marocano-britanic în perioada în care a făcut parte din familia regală. 

Prinţesa Diana a purtat pentru prima dată rochia în stil balerină cu talie joasă în 1985, la Florenţa, Italia, la o cină în timpul unui turneu regal cu Prinţul Charles şi din nou la Orchestra Simfonică din Vancouver în 1986.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.