Ritualul de îngrijire a tenului uscat primăvara

0

Schimbarea anotimpului înseamnă obligatoriu și schimbarea rutinei zilnice de îngrijire a tenului. Este important ca aceasta să fie cât mai adaptată condițiilor climatice ale primăverii.

Primăvara vine cu soare blând și raze calde, dar și cu vânt puternic și alternări bruște de temperatură. Vremea și temperaturile alternante își pun amprenta asupra tenului, mai ales atunci când vorbim despre tenul uscat.

Acest set de pași simpli te va ajuta să găsești soluții pentru efectele unei perioade capricioase, să te răsfeți și să obții tenul fericit mult visat!

Curățarea delicată a pielii

Totul începe de la curățarea tenului. Prin acest proces se îndepărtează machiajul, excesul de sebum și impuritățile. Pe durata primăverii este indicat să utilizezi un demachiant mai gras care are rol de decongestionare și hidratare.

În timpul procesului de demachiere, pielea este agresata de însăși procesul în sine, astfel că este important ca soluția demachiantă să fie ușoară și gentilă. Demachiantul poate fi sub formă de: lapte demachiant, cremă demachiantă sau emulsie demachiantă.

Se recomandă să folosești și apă termală. Bogată în minerale rare și oligo-elemente (fier, magneziu, mangan, siliciu, calciu), este un adevărat prieten al pielii uscate și are proprietăți calmante și fortifiante. După demachiere, pulverizează pe tenul proaspăt curățat apă termală și-l vei simți instant mai revigorat.

Sfat: Nu folosi loțiunile tonice cu alcool, ci optează pentru un tonic blând ca apă de trandafiri sau infuziile cu mușețel și tei!

Hidratarea profundă a tenului

Hidratarea tenului se face în funcție de tipul acestuia. Tenurile mixte și grase se hidratează altfel decât cele uscate, care au nevoie de o atenție sporită. O îngrijire corectă asigură un ten tânăr, care va îmbătrâni mai greu.

Crema de ochi

Crema pentru ochi este un must-have, deoarece îți hidratează pielea cu delicatețe! Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă decât pielea tenului și are nevoie de grijă specială. Aplică o cremă hidratantă în jurul ochilor, în fiecare zi, dimineața și seara.

Într-un final, trece pe lista ta de pași și hidratarea intensă prin consumul a minimum 2 l de apă pe zi și observă cum tenul tău strălucește de fericire în această primăvară!

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.