Rețeta ultra-hidratantă pentru a hrăni pielea uscată

0
piele

Această tehnică de aplicare a produselor faciale, aprobată de experții în frumusețe, sporește hidratarea pielii la maximum.

În ciuda numelui, acest truc nu necesită ingrediente din bucătăria noastră. Popularizat pe rețelele de socializare sub termenul de „sendviș de hidratare”, acest tutorial de frumusețe devenit viral vine în salvarea pielii uscate. Inspirată de „layering” (o rutină de înfrumusețare populară în Japonia care constă în suprapunerea tratamentelor faciale), această metodă ar asigura o piele perfect hidratată și plină pe tot parcursul zilei.

Umezește-ți pielea înainte de a-i aplica trei creme hidratante diferite la rând pe față, ca și cum ați așeza ingredientele unui sandviș unul peste altul. Acest gest ar reține apa în epidermă și astfel ar împiedica uscarea acesteia. O tehnică recomandată de experții în frumusețe de pe TikTok și Instagram, în special de Charlotte Palermino, cosmeticiană americană și fondatoarea brandului de cosmetice Dieux Skincare. Într-un videoclip postat pe rețelele ei de socializare, specialista susține că o practică în mod regulat iarna pentru a face față temperaturilor scăzute din New York.

Metoda „sandwich”, pas cu pas

După ce ți-ai curățat bine fața, trebuie să o umezești fie cu apă de la robinet, fie cu un strop de apă termală sau chiar cu o soluție hidratantă. Potrivit tutorialului, acest pas este esențial deoarece favorizează pătrunderea ingredientelor active în piele și, prin urmare, le crește eficacitatea.

 

În continuare: aplică serul de față obișnuit, urmat de crema hidratantă. Pe pielea extrem de uscată se poate aplica un produs ocluziv (cum ar fi un balsam reparator pe bază de vaselină sau lanolină). Această ultimă fază este mai degrabă recomandată seara, având în vedere textura groasă și lipicioasă (mai mult, este contraindicată tenului acneic, datorită potențialului său caracter comedogen). Ideală pentru pielea deshidratată, acest ingredient final din „sendviș” acționează ca un filtru protector care luptă împotriva pierderii de apă în țesuturile pielii.

sursa: TABU

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.