Reacții la diagnosticul de cancer al regelui Charles al III-lea. Prințul Harry vine la Londra

0

Vestea diagnosticării regelui Charles al III-lea cu cancer a provocat rapid o avalanșă de reacții din partea oficialilor britanici, politicienilor sau familiei.

Primul care a reacționat la anunțul diagnosticului regelui Charles a fost premierul Rishi Sunak. Într-un mesaj scurt pe Twitter, premierul de la Londra i-a urat regelui „însănătoșire rapidă” și a spus că este convins că „întreaga țară face urări de bine” monarhului.

După mesajul transmis de premierul guvernului britanic, au urmat și mesaje similare din partea premierilor regionali – din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

În ciuda răcirii dintre cei doi și a relației proaste cu tatăl său și cu familia regală, prințul Harry a anunțat că va reveni imediat la Londra pentru a-l vedea pe tatăl său, după anunțul diagnosticului. Harry a transmis că a vorbit deja la telefon cu Charles și că pleacă de urgență din California spre Londra.

Conflictul dintre Harry și familia sa datează încă din perioada în care regina Elisabeta a II-a era în viață. Deși a participat la evenimente importante – înmormântarea bunicii sale sau încoronarea tatălui, relația dintre Harry și familie a rămas vizibil rece, în condițiile în care fiul cel mic al regelui a făcut afirmații controversate din SUA la adresa familiei sale.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.