Prețul pentru laptele de consum va scădea. Ce au convenit Guvernul, fermierii și supermarketurile

0

Guvernul, alături de reprezentanții procesatorilor și ai rețelei marilor magazine au convenit o reducere a prețului pentru laptele de consum, pe o perioada de șase luni.

Scade prețul la lapte pe o perioadă de șase luni

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Este important să optimizăm funcționarea întregului lanț de producție și distribuție, de la fermier până la raft, punând în centrul preocupărilor consumatorul român.

La nivelul Guvernului și al autorităților statului am făcut în aceste zile propria analiză și avem soluții pentru sprijinul fermierilor, al procesatorilor și pentru a ajuta piața laptelui, cu tradiție în România. Este important să optimizăm funcționarea întregului lanț de producție și distribuție, de la fermier până la raft, punând în centrul preocupărilor consumatorul român. Grija noastră este ca toți cetățenii români să aibă acces la produsele necesare pentru un trai decent.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a continuat astăzi consultările cu reprezentanții asociațiilor de fermieri, de procesatori și ai rețelei marilor magazine. La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat ministrul Agriculturii, Petre Daea, reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Consiliului Concurenței”, se arată în mesajul Guvernului României, postat pe rețeaua de socializare Facebook.

Crescătorii de vaci, ajutați financiar

Pe lângă anunțul referitor la prețul laptelui, Guvernul a mai anunțat un ajutor pentru fermieri, de 43,6 milioane de euro, drept compensații pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina. Plata se va face în două tranșe.

Mai mult decât atât, va fi îmbunătățită și adaptată, în termen cât mai scurt, măsura potrivit căreia procesatorii beneficiază de o primă de 10% din valoarea producției prelucrate în România.

„La nivelul Guvernului și al autorităților statului am făcut în aceste zile propria analiză și avem soluții pentru sprijinul fermierilor, al procesatorilor și pentru a ajuta piața laptelui, cu tradiție în România. Este important să optimizăm funcționarea întregului lanț de producție și distribuție, de la fermier până la raft, punând în centrul preocupărilor consumatorul român. Grija noastră este ca toți cetățenii români să aibă acces la produsele necesare pentru un trai decent”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.