Penurie de vopsea roz după realizarea filmului „Barbie”

0

Filmul Barbie „a necesitat atât de multă vopsea roz încât a contribuit la deficitul mondial”. Designerul de producție al filmului, Sarah Greenwood, spune că „lumea a rămas fără roz” în timpul construcției Barbieland și a versiunilor în mărime naturală ale Casei de vis a păpușii.

Viitorul film „Barbie” al Gretei Gerwig a necesitat atât de multă vopsea roz în timpul construcției, încât a distrus aprovizionarea globală a unei întregi companii, relatează The Guardian.

Lumea a rămas fără vopsea roz

Într-un interviu cu Architectural Digest, Gerwig și designerul de producție al filmului, Sarah Greenwood, au vorbit despre construcția Barbieland, care este aproape în întregime roz fluorescent, de la versiunile în mărime naturală ale celebrei „Dreamhouse” a păpușii până la drumuri și stâlpi de iluminat. 

În interviu, Greenwood, nominalizată de șase ori la Oscar, a spus că filmul a provocat o penurie internațională de vopsea roz. „Lumea a rămas fără roz”, a spus ea revistei.

În acelaşi timp, Lauren Proud, vicepreședinte de marketing global la Rosco, compania de vopsea folosită de film, a explicat pentru Los Angeles Times despre situația creată.

Proud a confirmat că filmul „a folosit atâta vopsea câtă am avut noi”, dar a calificat că producția pe Barbie a coincis cu probleme mai largi ale lanțului global de aprovizionare în timpul Covid-19, precum și cu vremea extremă din Texas la începutul anului 2021, care a afectat materialele utilizate la crearea vopselei.

„A existat această lipsă şi apoi le-am dat tot ce am putut”, a spus ea, dar a recunoscut: „Ne-au curăţat de vopsea”.

În interviul acordat Architectural Digest, Gerwig a spus că nuanţa roz strălucitoare a fost importantă în „menţinerea esteticii filmului şi că designul pentru Barbieland a fost inspirat de Casa Kaufmann din Palm Springs, picturile lui Wayne Thiebaud, de filmele „Pee-wee Marea aventură” şi „Un american la Paris”.

„Mi-am dorit ca nuanţele de roz să fie foarte strălucitoare şi totul să fie aproape prea mult”, a spus Gerwig, adăugând că nu a vrut să „uite ce m-a făcut să iubesc pe Barbie când eram mică”.

Scenografii au asigurat suficientă vopsea pentru ca producţia filmului să continue. Filmările au fost realizate în mare parte la Warner Bros Studios Leavesden din Marea Britanie.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.