Pensionarea Angelei Merkel, văzută de Ikea într-o reclamă plină de umor

1
angela merkel

Cu ocazia plecării Angelei Merkel din funcției de cancelar al Germaniei în această miercuri, 8 decembrie, gigantul suedez îi aduce un omagiu foarte amuzant lui „Mutti”.

O ultimă ședință a cabinetului său, o ședință finală în Bundestag: pe 8 decembrie, Angela Merkel și-a încheiat ultima zi în rol de cancelar. Cu 5.860 de zile aflată pe acest post, Angela Merkel – care a doborât cu nouă zile recordul de longevitate al lui Helmut Kohl – tocmai i-a predat ștafeta lui Olaf Scholz. După cincisprezece ani în fruntea guvernului german, cea pe care germanii au poreclit-o Mutti (mamă), dorește să-și ia „o pauză” pentru a reflecta, fără să fi precizat însă care vor fi următoarele proiecte.

Printre numeroasele omagii aduse acesteia, Angela Merkel își va aminti cu siguranță de cel al grupului Ikea. Într-adevăr, gigantul suedez a profitat de eveniment, pentru a saluta, în felul său, cariera politică a Cancelarului. „Endlich zu Hause” (Ce bine e acasă!), putem citi în anunțul postat pe internet de filiala germană a producătorului de mobilă, potrivit tabu.ro.

În imaginea care însoțește acest mesaj plin de umor, Angela Merkel este prezentată din profil, așezată pe un fotoliu de la celebrul brand suedez. Îmbrăcată într-o jachetă roșie, ea pare să privească în depărtare, printr-o fereastră. „Poți, te rog, să-mi dai ochelarii de operă, vreau să văd dacă Olaf (Scholz, noul cancelar, NDLR) este deja ocupat”: este remarcă ironică a lui Merkel în mesajul său postat pe Twitter.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.