O nouă taxă pentru turiștii care merg la mare. Intră în vigoare din acest weekend

0

Taxa de pod de la Fetești reintră în vigoare, după o lună și jumătate în care turiștii care au mers pe litoral, folosind Autostrada Soarelui, nu au plătit-o.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Transporturilor la doar câteva zile după ce circulația a fost redeschisă complet, iar taxa va fi plătită fie online, fie prin sms, fie la ghișeele de pe autostradă. 

În urmă cu o lună și jumătate, oficialii au eliminat tariful de trecere, pe perioada în care au fost făcute reparații la podul peste brațul Borcea al Dunării. 

Revine taxa de pod de la Fetești

Taxa de pod pentru autoturisme este de 13 lei și se va plăti din weekendul care vine. 

În urmă cu o lună și jumătate, oficialii au eliminat tariful de trecere, pe perioada în care au fost făcute reparații la podul peste brațul Borcea al Dunării.

Cel mai probabil, Ordinul emis de Ministerul Transporturilor va ajunge marți sau miercuri în Monitorul Oficial. Reintroducerea taxei Fetești se face în termen de 3 zile de la publicarea în Monitorul oficial, deci chiar de la sfârșitul săptămânii.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, prevederile Ordinului viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii nr. 1178/23.05.2023 pentru stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 476 din 30 mai 2023, își încetează aplicabilitatea. Art. 2 – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I și intră în vigoare în 3 zile de la publicare”, se arată în Ordinul pentru reintroducerea taxei Pod Fetești.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.