Nominalizări Premiile Grammy. Cine sunt favoriții din 2022

0

 

Lista completă a nominalizărilor la Premiile Grammy 2022 a fost anunţată marți seara.

Jon Batiste liderul trupei emisiunii ‘’The Late Show With Stephen Colbert”, a primit 11 nominalizări, în timp ce Justin Bieber, Doja Cat şi H.E.R., au primit câte opt, iar Billie Eilish şi Olivia Rodrigo, câte şapte.

Nominalizările au fost anunţate în direct, online, de Harvey Mason Jr., CEO-ul Recording Academy şi mai mulţi artişti invitaţi, între care BTS şi Billie Eilish.

Academia a eliminat recent comitetele ”secrete” de selecţie, alcătuite din artişti, creatori şi experţi din industrie.

Acum, nominalizările finale au fost alese de organismul de vot extins al Grammy. Schimbarea a fost făcută după controversatele alegeri din 2020, când The Weeknd, care a avut cel mai de succes album al anului şi ‘’Blinding Lights” cel mai de succes single de după 2000, nu a primit nicio nominalizare.

Pentru a 64-a ediţie, perioada de eligibilitate a fost de 13 luni (1 septembrie 2020 – 30 septembrie 2021), în urma întârzierilor provocate de pandemie.  În plus, a fost extins numărul de nominalizări la câteva categorii, de la 8 la 10.

Pentru nominalizările la cele 86 de categorii au fost înregistrate de această dată 22.000 de înscrieri.

Din cauza pandemiei, ceremonia din 2021, găzduită de Trevor Noah, a avut loc în format virtual. Cea de-a 64-a gală a premiilor Grammy va avea loc pe 31 ianuarie, la Los Angeles, în format fizic.

Sursa foto Grammy.com

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.