Motivul pentru care Cristina Bălan și-a retras copiii cu Sindrom Down de la școală

0
Cristina Bălan

Cristina Bălan are o pereche de gemeni. Băieții, Matei și Luca, au aproape 9 ani și suferă de Sindromul Down.

Recent, artista și soțul ei au decis să-și retragă copiii de la școală din cauza marginalizării. Într-un interviu pentru Fanatik, cântăreața a explicat cu ce problemele s-au confruntat gemenii ei la o școală normală.

I-am retras de la școală pentru că a început să devină un mediu nociv pentru ei. Dacă un adult nu știe să gestioneze o situație de genul acesta și începe să îi ferească pe copiii tipici de copiii speciali, atunci ei încep să se simtă izolați. Încep să dezvolte o anumită atitudine, fără să aibă vreo vină neapărat, dar există. Ei nu sunt violenți, dar dacă văd violență, pot să o preia. Dacă văd alți băieței că dau cu piciorul sau se hârjonesc și fac gesturi, le preiau și ei. Dar problema este că la un copil tipic se scuză lucrurile astea, că e copil. Dar la copilul special se spune că are o problemă de comportament, a explicat artista.

Cristina Bălan și soțul ei au devenit profesorii micuților Matei și Luca.

Nu vrem să îi ducem într-un mediu care nu îi integrează și care a devenit toxic pentru ei. Ei veneau foarte nervoși de la școală, veneau și făceau niște lucruri pe care nu le-am văzut în viața noastră până la mediul acesta și atunci am vorbit cu psihologul copiilor, cu alte persoane avizate, am cerut păreri în dreapta și-n stânga, și am decis să îi ținem acasă. Și într-adevăr, se vede diferența. E adevărat, facem noi lecții, am luat manualele, reînvățăm și noi. Facem matematică, facem dezvoltare personală, a mai spus cântăreața.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.