Lovitură pentru Alec Baldwin. Actorul a fost pus sub acuzare pentru ucidere

0
Alec Baldwin

Un procuror din statul american New Mexico i-a pus joi sub acuzare pe actorul Alec Baldwin și alte persoane pentru împușcarea mortală a regizoarei de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare ale westernului „Rust”.

Procuroarea Mary Carmack-Altwies a anunțat că Baldwin și Hannah Gutierrez-Reed, controversatul armurier al filmului au fost acuzați de ucidere din culpă la peste un an de la tragicul accident care a avut loc în octombrie 2021 pe platourile de filmare aflate lângă orașul Santa Fe din New Mexico.

Procuroarea americană a anunțat de asemenea că David Halls, asistentul de regie al „Rust”, a semnat o înțelegere în care admite folosirea neglijentă a unei arme mortale. Halls recunoscuse la câteva zile după accident că nu a verificat toate gloanțele din arma care i-a fost înmânată lui Baldwin.

„După o revizuire temeinică a dovezilor și a legislației statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a aduce acuzații penale împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare a ‘Rust’”, a declarat joi Carmack-Altwies.

„Nimeni nu este deasupra legii și toată lumea merită dreptate”, a adăugat ea.

Gutierrez-Reed va fi la rândul ei pusă sub acuzare tot pentru ucidere din culpă, infracțiune care în New Mexico poate aduce o condamnare de până la 18 luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.