Irina Rimes, primul concert în Metaverse din România

0
Irina Rimes

Irina Rimes revine cu o surpriză pentru fanii ei, la doar o săptămână de la lansarea „Acasă”: 11 dintre piesele de pe album vor putea fi ascultate live în cadrul primului concert Metaverse din România.

În primă fază, publicul va putea urmări un preview al celor 11 piese pe canalul de YouTube al artistei, urmând ca în luna iulie, aplicația care introduce fanii în această realitate imersivă să fie disponibilă. Practic, cele 11 piese reprezintă 11 lumi diferite, suprarealiste.

„Acasă” – unul dintre cele mai personale albume ale artistei

Pentru că ”Acasă” este unul dintre cele mai personale albume ale Irinei, experiența oferită publicului trebuia să fie una cât mai intimă, mai privată și așa a venit ideea acestui concept Metaverse pe care l-a gândit și dezvoltat Bogdan Păun de la NGM Creative, regizorul alături de care Irina lucrat pentru toate videoclipurile oficiale de până acum.

”Aveam în minte de acum doi ani un astfel de proiect, doar că așteptam albumul muzical potrivit și ”Acasă” a fost oportunitatea perfectă. Inițial, ne-am gândit să facem visuals, dar odată cu crearea acestor lumi virtuale, am considerat că trebuie să trecem la next level și să oferim fanilor o experiență diferită, privată. Așa a apărut aplicația VR și ideea unui concert în Metaverse, primul din România, o lume nouă în care Irina este un avatar cu care fanii pot interacționa.

Irina a fost scanată ca să poată fi digitalizată și transformată într-un caracter aplicabil în Metaverse, o muncă a zece departamente ce au lucrat doar la conturarea caracterului ei virtual, de la ochi, față și până la haine. Tot acest proiect a fost implementat în aproximativ 4 luni, iar aplicația a fost construită în Unreal Engine 5, cel mai avansat game engine din lume. Deja lucrez la o nouă versiune a avatarului Irinei, să arate și mai real.”, a spus Bogdan Păun.

”Astăzi lansez un proiect la care am muncit foarte mult și eu și echipa mea, este un proiect în Metaverse, un proiect foarte ambițios pe care intenționez să îl dezvolt, acesta este doar începutul și mă bucur să îl fac anume pentru albumul ”Acasă”, pe care îl consider cel mai bun și cel mai potrivit pentru o nouă deschidere de drumuri. Ne-am obișnuit să deschidem drumuri și cred că acesta este un proiect care ar putea fi un factor diferențiator în industria muzicală și vizuală din România. Vreau să mulțumesc NGM Creative și Bogdan Păun pentru pasiunea depusă, sper să vă placă la fel de mult cum ne-a plăcut și nouă să îl gândim, să lucrăm la el și să îl oferim publicului larg.”, a spus Irina Rimes.

În lume, printre cei mai cunoscuți artiști care au susținut un concert în Metaverse se numără Justin Bieber, Ariana Grande și Travis Scott.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.