Ion Țiriac a făcut public câte modele se află în colecția sa de mașini. Cea mai valoroasă

0
Ion Țiriac

Ion Țiriac are o avere impresionantă, care se ridică la suma de 1,4 miliarde de dolari americani. Cu toate acestea, fostul tenismen nu irosește banii pe capricii inutile.

Miliardarul român are o colecție impresionantă de mașini. „Eu am început treaba cu mașinile foarte târziu, din păcate, pentru că dacă o începeam ca lumea, eram foarte avut în ziua de astăzi, pentru că mașinile astea s-au însutit la preț în ultimii 50 de ani, pe de o parte. Pe de altă parte, nu am cumpărat nimic decât ceea ce îmi place. N-am cumpărat din punct de vedere economic, să zic că pe asta o cumpăr, pentru că mâine o vând. N-am vândut una în 30 de ani pot, nu pot să vând vreo 40 care n-am curaj să mă apuc să le repar”, transmite Țiriac.

Întrebat de reporter câte modele se află în colecția de mașini, miliardarul a transmis că sunt undeva între 350-400 de mașini.

„Cred că sunt undeva între 350-400 de mașini. Cea mai valoroasă probabil că este totuși acest Rolls-Royce Phantom IV, care a câştigat cel mai mare concurs de mașini clasice de epocă în Statele Unite”, a precizat Ion Țiriac.

Pe lângă pasiunea sa pentru mașini, Ion Țiriac mai are „un singur lux” pe care și-l permite: avioanele.

„Vorbind de avioane, e singurul lux pe care mi-l permit în lumea şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux. Cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu. Am încercat să zbor cu doi-trei odată și imposibil, vă spun. Şi, atunci, am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei”, a declarat fostul tenismen, potrivit Antena 3.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.