Guvernul renunță la plafonarea plăților cash. Limitele actuale vor fi menținute, însă cu două excepții

0

Guvernul renunţă la majoritatea limitărilor pentru plăţile cash, păstrând doar două excepţii care se vor aplica firmelor.

Guvernul mai are două zile la dispoziție să vină cu aceste modificări, având în vedere că de pe 11 noiembrie, vor intra în vigoare modificările din lege care prevăd acele limitări.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că s-a gândit să le modifice, rămânând două excepții, una privind numeralul pe care îl pot avea micile întreprinderi sau micii comercianți în casa de marcat, însemnând 50.000 de lei, aceasta rămâne ca acum în lege, și la fel, rămâne și limita de 1.000 de lei pentru plăți în avans cu bani cash, tot la micii comercianți.

În rest, se renunță la acele plafoane pentru populație, inclusiv pentru plata la magazinele cash and carry de 2.000 de lei și 5.000 de lei, plată cu banii jos, pentru persoanele fizice.

În plus, Marcel Ciolacu a mai anunțat că după discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanții băncilor din România, acestea au decis că nu majorează comisioanele pentru tranzacțiile de bani în numerar, fie că este vorba de depuneri la ghișeele băncilor sau de retrageri de numerar.

Modificările vor deveni oficiale în ședința de guvern de săptămâna aceasta, a spus premierul, care a lansat totodată un avertisment către cei care fac evaziune fiscală:

„Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.